Инфо

5. август 2021.5. авг 2021.
ШАМПИОНСКА САДАШЊОСТ И БУДУЋНОСТ
ВАТЕРПОЛО: УСПЕСИ МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА Ватерполо Клуба „ШАБАЦ“

ШАМПИОНСКА САДАШЊОСТ И БУДУЋНОСТ

Циклус изазова Првенства за млађе категорије ватерполисти „Шапца“ окончали са четири одличја. У збиру са Купом Србије сезону млађих обележило чак седам медаља на националном нивоу! Генерације 2008. и 2009. наставиле доминацију Србијом. Збирно у самом врху државе. Незванично и 2007. годиште најбоље
Бронза 2006. годишта ставила је златну, до сада најсјајнију тачку на овосезонски циклус такмичења млађих категорија Ватерполо клуба „Шабац“. Млади шабачки „делфини“ су у четири генерације изборили финалне тунире у оквиру низа првенствених такмичења и на сваком од њих освјили медаљу. Од четири одличја два су била златна. Учинак је још бољи када се овим резултатима придруже зимско-пролећна достигнућа у Купу где су освојене још две златне и једна сребрна медаља. Укупан збир говори да су четири генерације Шапчана освојиле у сезони 2020/21. четири златне, једну сребрну и две бронзане медаље, што је резултат какав историја овог клуба не памти.

Када говоримо о четири генерације мислимо на играче рођене 2006, 2008, 2009. и 2010. године.

-Од тренутка када смо се вратили на реконструисани базен у нашем граду поставили смо темеље унапређења рада наше школе. Први тим је важан, али смо једнако желели да направимо једну од водећих школа у Србији где би играчи стасавали, како спортски, тако и као личности. Трудили смо се да план стварамо у консултацији са највећим стручњацима и постепено стварамо млађе категорије које ће бити конкурентне ривалима и поново, као на почетку века, будемо тим који има све категорије у завршници такмичења. Брже него што смо очекивали, успели смо у томе. Деца су заволела базен, заволела ватерполо и имају непресушну енергију, жеђ за напретком, што нас чини поноснима. Основни прицип је да градимо добре играче који ће бити још бољи људи и бити прави представници свог клуба и града и ван базена, тренинга и утакмица – истичу у Ватерполо клубу „Шабац“.

Вреди нагласити да је у 2008. и 2009. годишту на оба такмичења Шабац имао најмање две (Шабац 1 и Шабац 2), а некада и три екипе (придружи се и екипа „Сава“) које су се надметале. У чак три наврата Шапчани су једини имали међу шест најбољих у држави чак два своја тима. На завршници Купа, другом тиму 2009. годишта и млађих (углавном играчи 2010. рођени), бронза је за корак измакла.

Доминација над свима: 2008. годиште


Феномен 2008. годишта
Идеално време за прве ватерполо тренинге је седам година, а како је Градски базен отворен 2015, дечаци рођени 2008. добили су прилику да од првог тренинга имају изванредне услове за напредак. Кроз програм бесплатне обуке пливања селектовани су заинтересовани момци и тако је почело стварање генерације која је својеврсни феномен српског ватерпола. Прво такмичење су имали 2019. године и сада на крају такмичарске 2021. не знају за било шта друго осим победа.

Не само да су освојили сва такмичења, троструки су шампиони Србије, двоструки победници Купа, већ су на путу ка тим трофејима остварили све победе!!! поставивши и рекорде у гол разлици. Када знамо да сваки првенствени циклус обухвата четири нивоа такмичења, а куп три, говоримо о 18 турнира где Шапчани бележе све саме победе. Екипе дуже традиције, из већих градова не могу да им парирају, а српски ватерполо не памти такву доминацију. Далеко су испред: Радничког, Партизана, Звезде, Војводине, Новог Београда, Београда, Земуна...

Шампиони без пораза: 2009. годиште


Годиште 2009. следи старије
Узором ка годину дана старијим клупским колегама и 2009. годиште решило је да доминира у Србији. Они су дебитовали такмичарски претходне године и иза себе имају један Куп и једно Првенство обележено све самим тријумфима и наравно победничким пехарима и медаљама. Неретко су победе изражене двоцифреним резултатом.

генерација која обећава: 2010. годиште


Најмлађи спремни за највише
Лето које се ближи крају донело је прве званичне такмичарске изазове за 2010. годиште. Ови момци су играли и изванредно се носили као део друге екипе 2009. годишта током куп надметања, а на дебију у свом узрасту освојили су бронзу на финалном турниру у Београду. На регионалном нивоу су доминантни, а у Београду су одлучујући меч за финале изгубили од Партизана после извођења петераца, иако су били бољи већи део меча. Бронза је сигурно освојена, а сигурно би финале са Новим Београдом било истински спектакл. Наравно, већ Куп је прилика за нови искорак.

два подвига: генерација 2006.


Два подвига 2006.
Момци рођени 2006. због недостатка инфраструктурних потенцијала нису могли да започну у право време тренажни процес и самим тим су у старту у заостатку за вршњацима из других клубова, но успели су то да надокнаде на невероватан начин. Значајан део играчког кадра чине играчи 2007. рођени, те су и по годинама старости иза ривала, али су опет стигли до два одличја.

Сребо из Купа и бронза на првенству имају практично сјај злата, јер су два пута били испред искуснијих ривала попут Војводине, Таша, Звезде, Београда, Земуна, а само је неприкосновени Партизан био испред на оба надметања (у Првенству Партизан и Партизан два су освојили злато и сребро).
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa