Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Укус традиције
сутра почиње 12. фестивал зимнице у коцељеви

Укус традиције

Према речима организатора интересовање је и ове године велико. У петак и суботу своје производе излагаће око 200 излагача, што је око 15 одсто мање у односу на претходни сајам
Републички Кризни штаб је дао сагласност, те ће овогодишњи 12. Фестивал зимнице у Коцељеви, након једногодишње паузе, ипак бити одржан. Већ сутра, првог дана, посетиоци на штандовима у парку код Дома културе могу дегустирати и пазарити прерађевине од воћа и поврћа, али и меса, меда, производе од млека...

Према речима организатора интересовање је и ове године велико. У петак и суботу своје производе излагаће око 200 излагача, што је око 15 одсто мање у односу на претходни сајам.

–Има интересовања. У последњим неколико дана јављају се и нови заитересовани излагачи. Наравно да је на њихов нешто мањи број утицао коронавирус. Ипак, сви излагачи су обавештени о противепидемијским мерама и у обавези да их поштују- изјавио је Владимир Матић.

Од укупног броја излагача око две трећине су произвођачи зимнице. На око 50 штандова купци могу пронаћи прерађевине локалних произвођача. Поред домаћих излагача своје производе ће у највећем броју понудити гости из околних градова и општина попут Шапца, Ваљева, Уба, Лознице и Осечине, али ће гастрономску понуду свог краја презентовати, између осталих, и Лесковчани и Јагодинци.

Организатори су предвидели и богат програм. Од пратећих садржаја, поред концерата и наступа културно-уметничких друштава, највећу пажњу привлачи такмичење у припремању ловачког гулаша. Како је почетком ове недеље потврђено у организационом одбору своје учешће најавило је око 200 такмичарских екипа.

–Фестивал зимнице биће одржан јер смо добили сагласност од републичког Кризног штаба да се може одржавати уз све прописане епидемиолошке мере. Што се тиче комплетног програма, то ћемо још процењивати. То зависи од актуелне епидемиолошке ситуације, да ли ће програм бити у пуном капацитету или не. Наравно да ћемо поштовати све што нам је препоручено, јер желимо да заштитимо све учеснике- поручио је председник општине Коцељева Душан Илинчић и додао да је за сада извесно да ће карневал и маскенбал ипак изостати.
В. Бошковић

Најновији број

25. новембар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa