Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
ОПШТИНСКО ВЕЋЕ УСВОЈИЛО РЕБАЛАНС

Инвестиције мењају буџет

Једна од најважнијих тачака прошлонедељне седнице општинског већа била је ребаланс буџета за текућу годину. Образлажући разлоге за нове измене и допуне шеф одсека за финансије Милета Ковачевић истакао је да су на њих, у највећој мери, утицале нове инвестиције.

–Указала нам се прилика и већ је расписан јавни позив за реконструкцију парка испред Дома културе па је у буџету било потребно обезбедити додатна средства која првобитно нису била планирана. Добили смо наменски трансфер од Министарства државне управе и локалне самоуправе од 16 милиона динара. У овом тренутку су нам недостајућа средства у буџету била 25 милиона да би до тренутка потписивања уговора са изабраним извођачем радова имали обезбеђена средства- рекао је Ковачевић и додао да је ребаланс урађен и због још једне инвестиције.

–Друга значајна ствар је пречистач отпадних вода и потребно је било да прибавимо две парцеле од физичких лица у вредности од око 4,6 милиона динара да би тај део испунили и аплицирали за много значајнија средства код надлежних републичких институција- напоменуо је шеф одсека за финансије. За израду измена и допуна буџета било је потребно добити валидне податке о предрачунској вредности пројекта реконстукције и изградње парка.

–Ми смо већ најављивали да чекамо да прође Фестивал зимнице како би ушли у реконстукцију парка. Јавна набавка је расписана и по истеку рока од 25 дана ћемо имати изабраног извођача и ми морамо бити спремни за то да имамо обезбеђена средства приликом потписивања уговора- поручио је председник већа Душан Илинчић.

Према његовим речима, целокупан пројекат и његова реализација су подељени у три фазе. Прва је у зони Дома културе и на месту где се налази постојећи парк. Друга подразумева уређење прилазних делова, односно део око стамбених зграда док се трећа фаза бави зоном иза Дома културе.

–У овом тренутку се ради прва фаза. Постојећи парк је урађен пре више од пет деценија и заиста је крајње време да се он у потпуности реконструише и доведе у једно репрезентативно стање које одговара стандардима данашњице- закључио је Илинчић.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa