Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Холандија све ближе
ВАТЕРПОЛО: ВК ШАБАЦ

Холандија све ближе

Шабачки ватерполисти су у финишу припрема за нову сезону која за њих почиње последњег дана септембра. Наредног четвртка их очекује старт квалификационог турнира Европске лиге у Утрехту где наступају, уз Шабац и домаћина Утрехт, још: Туркоан (Француска), Вашаш (Мађарска) и Дуизбург (Немачка). Циљ је наредни круг до кога води пласман на једну од прве две позиције после лигашког система такмичења.

Претходног викенда су Шапчани играли на турниру у Новом Саду где су савладали Војводину, а поражени су од Радничког, шампиона Србије и Црвене Звезде.



Дерби почетак
Нова сезона у Супер лиги стартује 6. октобра, а у првом колу једне од најјачих лига у Европи жреб је хтео да се састану два велика ривала, некадашња шампиона, Шабац и Партизан, а домаћин дербија је Партизан.

У другом колу Шапчани дочекују Валис, потом гостују у Зрењанину, пред велики дерби у Крагујевцу у четвртом колу. Октобар завршавају утакмицом против Војводине на Градском базену.

Регионална лига
Регионална ватерполо лига је вратила свој стари формат од два ранга, али и задржала турнирски систем сличан претходној сезони, уз више турнира где ће на крају серије свако против свакога одиграти по два меча. Турнири су у новембру, јануару и фебруару, а у вишем рангу, Премијер лиги играју: Шабац, Раднички, Ц. Звезда, Партизан, Нови Београд (СРБ), Југ, Младост, Морнар, Соларис, Јадран (ХРВ), Приморац, Будва и Јадран ХН (ЦГ).

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa