Инфо

10. новембар 2011.10. нов 2011.
ПРОФЕСОР МИРКО НАГЛ ДОКТОР ФИЗИКЕ

ЗАДОВОЉСТВО ИСТРАЖИВАЊА

Професор Шабачке гимназије Мирко Нагл докторирао на тему “Примена научног метода у настави физике у друштвено језичком смеру гимназије“. По томе је и први доктор методике наставе у Србији
Угледни професор Шабачке гимназије Мирко Нагл, ових дана је своју љубав за физиком унапредио докторском дисертацијом којом се сврстава у ред научника опредељених да потврде тезу да су радозналост и задовољство истраживања својствени људском духу. По образовању професор физике и астрономије, већ шеснаест година предаје у престижној Гимназији која је изнедрила многа у свету науке позната имена, магистрирао је 2.000 године и променама по “Болоњи“ определио се да настави стручно унапређивање.
- И да није било законских промена по “Болоњи“, желео сам да своју каријеру заокружим докторатом. Наравно, бирао сам тему коју већ годинама у себи носим, односно од дана када сам био млад професор, да деци прикажем физику у правом светлу - каже, сада већ доктор Мирко Нагл који је одбранио тезу под насловом “Примена научног метода у настави физике у друштвено језичком смеру гимназије“.
Пошто методика наставе не постоји у Београду где је студирао и магистрирао, одлучио се да докторску тезу брани на Универзитету, односно на Природно математичком факултету у Новом Саду. Тамо је неколико месеци пре одбране тезе сазнао да ће бити први доктор методике наставе у Србији, што је свакако част и за њега али и за школу у којој предаје. Зато се уз захвалност својим менторима, захвалио и Шабачкој гимназији, ученицима, колективу и директору који су му омогућили да спроведе истраживање али и породици, супрузи Јелени, ћеркама Анђели и Валерији, на љубави, разумевању и толеранцији што су били запостављени због његове посвећености раду а ту је и захвалност родитељима Љиљани и Горану, који су увек од њега очекивали истрајност, одговорност и свесрдно га подржавали.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa