Инфо

17. новембар 2011.17. нов 2011.
НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“

НОВИ ЧЛАН МРЕЖЕ БИБЛИОТЕКА СРБИЈЕ

Некадашња Народна књижница и читаоница почела је са радом 1946. године. Садашњи назив добија 1960. када губи и своју самосталност и улази у састав тадашњег Културно-просветног центра. Од 18. фебруара ове године поново постаје засебна установа изашавши из састава данашњег Културно-образовног центра
Народна књижница и читаоница у Богатићу почела је са радом после Другог светског рата када су књиге прикупљали и доносили мештани Мачванског среза. Просторије тадашње књижнице биле су смештене преко пута основне школе на месту данашњег кафића „Хавана“. Измештене су 1950. године у улицу Мике Витомировића, где се и данас налазе. Назив Народна библиотека „Јанко Веселиновић“ добија 1960. године. Са новим именом ова установа губи своју самосталност и улази у састав Културно-просветног центра названог 1970. године Заједница домова културе. Данашњи назив Културно-образовни центар добија 1977.
На основу Закона о библиотекарству, који је ступио на снагу још 1994. године, Народна библиотека „Јанко Веселиновић, са закашњењем од двадесетак година, 18. фебруара ове године поново постаје самостална културна установа. За директора, први пут бираног на конкурсу, изабран је Бранислав Мартиновић, дипломирани филолог.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa