Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
Низ јаких ривала (фото: ВК Шабац- ФБ)

Низ јаких ривала (фото: ВК Шабац- ФБ)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Дерби за дербијем

Нови меч против Црвена Звезде. Добар отпор некопмлетног тима Радничком. Реална борба за очување петог места
Тренутна клупска реалност у српском ватерполу је таква да реалан циљ Шапчана у наставку сезоне је очување петог места и улазак са те позиције у плеј оф. Нови Београд и Раднички се свакако квалитетом издвајају, Партизан је успео да у првом делу сезоне парира донекле, Звезда нешто мање, но чини се да је извесна борба два првопоменута за позицију један, два београдска за позицију три, односно Шапца и Војводине за место број пет.

С обзиром на околности промене тренере и проблема са вирусом и повредама код неколико играча, Шапчани су пружили одличан отпор великом фавориту Радничком. Тек головима у последњем периоду Крагујевчани су преломили меч, уз неколико не баш јасних судијских одлука. Свакако Раднички је заслужено победио, док Шабац очекује последња прилика да се умеша уборбу за четврто место и предност реваша у плеј офу на домаћем базену. Није реална могућност, али постоји уколико „чивијаши“ изненаде Звезду у гостима.

Шабац – Раднички (КГ) 9:13 (2:3, 2:5, 4:3, 1:2)
Градски базен. Гледалаца: 500. Судије: Киш (Нови Сад) и Бељин (Краљево). Искључења: Шабац 10, Раднички 11. Петерци: Шабац 1 (1).
ШАБАЦ: Филиповић, Жежељ 2, Марковић 2, Репановић, Копцев, Мараш, Митровић, Станић 1, Тубић, Стојановић 3, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић 1.
РАДНИЧКИ: Добожанов, Бранковић 1, Станојевић 3, Јанковић 1, Панић, Круг 1, Укропина, Пљеванчић , Тохољ 2,Миличић 1, Лукић 3, Гавриловић, Тодоровски, Радуловић 1.


Као и Шабац и Звезда има новог тренера. Мирко Вичевић је заменио Александра Филиповића. Тим је искусан и познат, одлазака није било: Суботић, Гардашевић, Радовић, Басара, Танкосић, Рађен, Мишовић, Тртовић су играчи познати из репрезентативних утакмица Србије, односно Црне Горе, свакао много искуснији од тима Немање Личанина. Најважније је да се у тим Шапца врате Вогел и Шулц који би значајно повећали број алтернатива и омогућили бољу раподелу енергије. Иако са свега 12 играча Шапчане је само срећа делила од бодова против Звезде у мечу Регионалне лиге. Непуна два минута пре краја било је нершено, али је умор одиграо важну улогу.



Реално је да финалсити из 2019. године одиграју још два меча после наредног, те да у збиру имају шест међусобних утакмица. Звезда је славила у Купу и првенству, односно Регионалној лиги. Фаворит је и током викенда, а свакако да они још гаје амбиције да могу до трећег места, јер би сви радо избегли Шабац у четвртфиналу доигравања.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa