Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
Наставак успеха: ВК Сава

Наставак успеха: ВК Сава

ВАТЕРПОЛО: ПРВА Б ЛИГА

Сава не препушта врх

Додатно издвајање Шапчана и Кикинђана. До дуела у марту још три меча. Победа против Дорћола после преокрета
Млади шабачки ватерполисти успешно су савладали још једну велику препреку у борби за титулу и победама у дербију ЖАК Кикинда и Сава су се додатно издвојили на врху.

Сава је свакако најмлађи тим у Лиги, посебно у односу на квалитетније екипе, међутим самопоуздање, снага и мир у важнм тренуцима доносе им бодове. Поново је искусни, квалитетни Дорћол користио, пре свега захваљујући Тимотићу искуство и имао предност између два и три гола, међутим јасно је било да ће снага бити на страни младости. Стрпљиво је смањиван заостатак, а онда је у последњем периоду шабачки клуб направио преокрет и рутински решио меч.

Сава – Дорћол 15:11 (2:3, 2:4, 5:3, 6:1)
Градски базен. Гледалаца: 300. Судије: Сремчев, Ђурђевић. Искључења: Сава 10, Дорћол 12. Петерци: Сава 5 (5), Дорћол 1 (1).
САВА: Алимпић, Новаковић 3, Бабић 1, Арсеновић, Марић 2, Трбовић, Савковић 6, Јездимировић, Пантелић 1, Лазић 1, Зец, Мићановић, Ристић, Мићић 1.
ДОРЋОЛ:Брајовић, Милеуснић, Цветановић, Вукосавић, Пурковић, Мулић 1, Дробњак 1, Шемсединовић 1, Радоњић, Величковић, Тимотић 6, Цинцар 1, Милосављевић, Ераковић 1.


Сада следи нови незгодан изазов, гостовање у Суботици. Спартак Прозивка је фигурирала као кандидат за виши ранг, али су слаби наступи у првом делу сезоне тим удаљили од врха. Ипак, неким победама Суботичани су креирали врх табеле. Победили су Врачар чиме су њих одвојили од борбе за друго место. Наравно, далеко су од угрожавајућег статуса Суботичани и растерећени настављају Прву Б лигу, квалитетни да направе неко изненађење. ЖАК Кикинда је слободан у следећем колу услед непарног броја екипа.
Подсећамо, у Прву А лигу ће директно шампион Прве Б лиге, док ће другопласирани у бараж поритв претпоследње екипе Прве А лиге, што ће највероватније бити Бечеј или Расина, можда Београд.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa