Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
Битка за мирно пролеће
ФУДБАЛ: ФК МАЧВА 1929 (БОГАТИЋ)

Битка за мирно пролеће

Мачва из Богатића била је једно од пријатнијих изненађења јесење полусезоне Српске лиге „Запад“ и бодовни салдо који је остварен даје дозу сигурности, с обзиром на велики број измена у саставу екипе за наставак првенства.

Прва измена која се догодила већ на почетку паузе је промена на месту тренера. Мачву се разишла са тренером Жарком Тодоровићем и клупа је, четврти пут у његовој каријери поверена Игору Ђурковићу, некадашњем тренеру Прова и Цера из Петковице. Ђурковићу је поверен тим на седмој позицији са 24 освојена бода, но значајно другачији састав у односу на јесен ће бранити позицију у средини.

-Осам или девет махом искуснијих играча није више у Мачви и определили смо се за подмлађивање тима и стварање екипе за будућност. Момци раде одлично и немам замерке на залагање. Колико напредујемо показаће припремне утакмице. Наш циљ на пролеће је позиција у средини табеле и мирно пролеће. Велики број измена у саставу и недостатак искуства нам онемогућава више циљеве, али потрудићемо се да многе изненадимо – истакао је Ђурковић.

Богатинци су тренирали у општинској хали у Богатићу, сада следи рад на отвореном уз одласке на припремне утакмице. Голом Благојевића су претходне суботе победили омладинце Мачве у Шапцу. У предстојећу суботу Мачва ће одмерити снаге са Слободом из Доњег Товарника, потом, осам дана касније следи гостовање у Обреновцу, дуели са Слогом Ердевик и Дрином из Зворника у Богатићу и генерална проба против Првог маја из Руме. Наставак сезоне је петог марта када Мачва дочекује Слободу из Ужица, тим са прволигашким амбицијама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa