Инфо

17. новембар 2011.17. нов 2011.
ПАИНТБАЛЛ

НАЈУЗБУДЉИВИЈИ СПОРТ ДАНАШЊИЦЕ

Паинтбалл клуб „МЕВДЗА“ налази се у Кленку, основан је 2009. године, на иницијативу Ненада Бајића. На самом почетку клуб је бројао свега петнаест чланова, али је сваким даном тај број растао. Месечна чланарина је 1.000, а годишња 5.000 динара. Клуб има два терена површине 2.500 квадратних метара. У склопу клуба у понуди је комплетна опрема, заштитни прслуци, прави панцири, специјалне униформе, комбинезони, рукавице
Паинтбалл је врло узбудљив спорт и изнад свега чиста забава, који играју људи различитих професија и стилова живота. У овом спорту равноправно се такмиче жене и мушкарци, где године нису пресудне. Психичка стабилност и снага нису толико пресудне, колико тактика и одлучност. Код играча се развија спортски дух, тимски рад, а пре свега је бег од свакодневних обавеза.
- Најуобичајенији начин игре је да се играчи поделе у два или више тимова, а најбоље је када има по четири играча у сваком тиму. Ношење заштитне маске током игре је обавезно, а остала опрема је по слободном избору. За време предаха „погођени“ играчи се одмарају, проверавају опрему и снабдевају куглицама у „сигурносној зони“ за наредну игру. Једна игра траје сат и по, а елиминисани сте онда када вас куглица погоди и остави траг боје. Куглице се такође наплаћују, с тим што су за чланове јефтиније. Имамо у понуди сунђерасте и пластичне прслуке који су предвиђени да се носе испод комбинезона. Највеће интересовање за ову релаксацију је када су топлији дани, мада се дешава да поједини момци углавном долазе по киши. Интересантно је да девојке буду успешније. Да би игра била живља саветујем доста трчања, јер када се осети адреналин не осећају се много ударци, објашњава Ненад и напомиње да је терен осветљен, тако да постоји могућност да заинтересовани и ноћу уживају у овој забави.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa