Инфо

17. новембар 2011.17. нов 2011.
ВИЈЕТНАМ

ДЕЛТА РЕКЕ МЕКОНГ, И ЊЕНИХ ДЕВЕТ ЗМАЈЕВА

Историја каже да је давно, у времену које се једва памти, на том истом месту живела краљица која је била изузетно лепа и јака готово као најснажнији мушкарац. У њеном краљевству је било свега у изобиљу; домаћих животиња, рибе, воћа, поврћа, пиринча, и сви су живели у миру и срећи.
О том народу и плодоносној реци се далеко чуло. Једног дана, (у првом веку наше ере) пловећи из далеке Индије, појавио се ратоборни војсковођа, желео је да освоји целу територију која је припадала делти. Са својом војском се искрцао на обалу, сукобио се са војском лепе краљице и - победио! После извесног времена, када се његово освајачко расположење задовољило, победник је открио краљичину неодољиву лепоту. Опчињен њом заљубио се и временом успео да задобије њено срце. Венчали су се, и тим чином започело је стварање велике и моћне династије Хунанг чије царство је заузимало територију садашњег Јужног Вијетнама.
Велика и моћна река Меконг, муљевито ““ жута и дугачка четири хиљаде и осамсто километара, улива се у Јужно Кинеско море. То се одувек знало али, оно за чим се годинама трагало, прерастајући готово у мистерију, било је питање где извире та моћница?!

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa