Инфо

24. новембар 2011.24. нов 2011.
ГАЛЕРИЈА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ШАБАЦ

УМЕТНИЧКЕ ПРОФЕСОРСКЕ ДУШЕ

Поводом 174 године постојања Шабачке гимназије прошле среде, 16. новембра, отворена изложба фотографија професора под називом „Случајни тренутак или чаролија“
Љубитељи фотографије и лепих предела прошле среде у галерији Културног центра имали су прилику да погледају аматерска остварења професора Шабачке гимназије. Педагог Биљана Дробњак, професори физичког васпитања Момир Ђорђевић и Милена Спасојевић, проф. математике и информатике Виолета Костадиновић, проф. физике Јасмина Ђокић Јовановић и проф. биологије Љиљана Ђокић Фреиј открили су и своју уметничку душу.
- Од своје појаве фотографија се умешала у уметност и пореметила однос слике и природе и нагнала сликаре да на други начин гледају и представљају природу. Фотографија се у новије време осамосталила и ми је посматрамо као засебан визуелни медиј. Она има своја изражајна средства која су слична слици што видимо и на овим фотографијама. Избор мотива, објекта, приступ објекту који се фотографише субјективан је, па према томе, ми фотографију доживљавамо исто тако на субјективан начин. Сваки фотограф који има нешто да каже фотографијом обраћа се ширем кругу јавности на овакав начин ““ изложбом ““ рекла је проф. ликовног Нада Пантелић отварајући изложбу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa