Инфо

1. децембар 2011.1. дец 2011.
ГАЛЕРИЈА БИБЛИОТЕКЕ ШАБАЧКЕ

ПОТОМЦИМА НА ЧАСТ

Поводом 160 година од рођења писца и лекара Лазе К. Лазаревића прошле среде, 23. новембра, отворена изложба радова ученика Школе за уметничке занате „Све ће то народ позлатити“. Том приликом промовисан је и Зборник радова „Приповедна уметност Лазе К. Лазаревића“ у издању Библиотеке шабачке. Изложбу отворио прим. др Предраг Тојић
У години када се навршава 160 година од рођења нашег суграђанина писца и лекара Лазе К. Лазаревића Библиотека шабачка и Школа за уметничке занате, прошле среде, отвориле су изложбу „Све ће то народ позлатити“. Како је истакла Соња Бокун Ђинић, директорка Библиотеке шабачке, изложба и Зборник радова представљају мали прилог позлати дела Лазе К. Лазаревића.
У име ученика и професора Школе за уметничке занате Библиотеци шабачкој на подршци и отворености за сарадњу захвалила се директорка Невенка Ђокић.
- Библиотека шабачка препознала је снагу, креативни потенцијал и златне руке наших ученика, као и чињеницу да наредних година можемо наставити сарадњу на обележавању значајних јубилеја и годишњица наших великана. Ученици Школе за уметничке занате месецима су вредно радили на припреми ове изложбе и знам да су у томе уживали и да су много тога и научили. Велика нам је част и задовољство што смо као школа дали допринос обележавању овог значајног јубилеја, значајног и за културну историју Шапца и за културну историју наше земље.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa