Инфо

19. мај 2022.19. мај 2022.
Поред планираног уписа 330 студената основних студија, у школској 2022/23. години према расписаном конкурсу за упис на Одсек за медицинске и пословно-технолошке студије, предвиђен је упис и 49 студената у прву годину мастер студија Здравствене неге

Поред планираног уписа 330 студената основних студија, у школској 2022/23. години према расписаном конкурсу за упис на Одсек за медицинске и пословно-технолошке студије, предвиђен је упис и 49 студената у прву годину мастер студија Здравствене неге

Нови студијски програм на Одсеку за
медицинске и пословно-технолошке студије

Струковни мастер медицинска сестра

Превасходни циљ овог студијског програма је образовање и оспособљавање високо стручних кадрова у области сестринства, који ће допринети побољшању структуре људских ресурса у свим установама здравствене заштите, од примарног до терцијарног нивоа
Одсек за медицинске и пословно-технолошке студије, Академије струковних студија Шабац од ове године уписаће, уз већ постојеће студијске програме основних студија, и прву генерацију мастер студената. Ова високошколска установа сталним унапређењем и праћењем глобалних трендова, како кроз актуелне наставне планове и програме, тако и кроз реализацију наставе, поставља високе стандарде који за циљ имају стварање стручњака из различитих области. Студентима је омогућен професионални развој, стицање знања и вештина из одабраних области како би по завршетку студија постали перспективан кадар.

На Одсеку за медицинске и пословно-технолошке студије одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета акредитован је студијски програм Мастер струковних студија Здравствена нега. Дугогодишња преданост и висок квалитет рада на основним студијама Здравствене неге, које су први пут акредитоване 2014. године, представљали су добру основу да се студентима омогући наставак школовања како би своје образовање подигли на виши ниво.

Студијски програм мастер Здравствена нега нуди студентима најновија стручна и научна сазнања из медицинских и сродних научних дисциплина, а посебно из сестринства, комуникологије, електронског образовања и методике наставе, што је неопходно за образовање струковних мастер медицинских сестара, њихово усавршавање и будући рад у здравственим и просветним установама. Превасходни циљ овог студијског програма је образовање и оспособљавање високо стручних кадрова у области сестринства, који ће допринети побољшању структуре људских ресурса у свим установама здравствене заштите, од примарног до терцијарног нивоа.

Студије на овом студијском програму су усаглашене са Законом о високом образовању Републике Србије, Болоњском деклерацијом и са студијским програмима у окружењу, као и са ЕУ директивама и Законом о регулисаним професијама и признавању професионалних квалификација. Мастер струковне студије Здравствене неге обухватају студије у трајању од две године (четири семестра), на којима се стиче 120 ЕСПБ и стручно звање Струковни мастер медицинска сестра.

Поред планираног уписа 330 студената основних студија, у школској 2022/23. години према расписаном конкурсу за упис на Одсек за медицинске и пословно-технолошке студије, предвиђен је упис и 49 студената у прву годину мастер студија Здравствене неге. Као и до сада, ова високошколска установа спремно дочекује нову генерацију студената којима ће кроз спој традиције, посвећености, квалитета и знања пружити најбоље образовање.
Академија струковних студија Шабац

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa