Инфо

19. мај 2022.19. мај 2022.
„Убрада младе“
ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ДОМА КУЛТУРЕ ПРЊАВОР

„Убрада младе“

Почели смо и наставићемо манифестацију „Михољски сусрети села Мачве“, за коју смо имали, а верујем и даље имаћемо подршку града Шапца и Министарства за бригу о селу. Припремамо и више других манифестација за које постоји велико интересовање, каже Марио Максимовић
У препуној сали Дома културе „Прњавор“ у Мачванском Прњавору, прошле недеље одржан је традиционални годишњи концерт Фолклорног ансамбла Дома културе „Прњавор“.

Извођачи награђени су громогласним аплаузима, нарочито најмлађи и први фолклорни ансамбл, а доста пажње привукла је кореографија „Убрада младе“


Изведено је више кореографија разних аутора, а са сцене су се чули сплетови изворних народних песама и солистички звук флауте.

На програму имамо преко 20 кореографија. Наступали смо широм Србије и у Грчкој


Сви извођачи награђени су громогласним аплаузима, нарочито најмлађи и први фолклорни ансамбл, а доста пажње привукла је кореографија „Убрада младе“, други дан мачванске свадбе, игре и песме из Мачве у кореографији Милоша Симића.

-На програму имамо преко 20 кореографија. Наступали смо широм Србије и у Грчкој. Почели смо и наставићемо манифестацију „Михољски сусрети села Мачве“, за коју смо имали, а верујем и даље имаћемо подршку града Шапца и Министарства за бригу о селу. Припремамо и више других манифестација за које постоји велико интересовање, каже Марио Максимовић директор Дома културе Прњавор.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa