Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
Ученик „желео да се нашали“
ДОЈАВЕ О ПОСТАВЉЕНИМ БОМБАМА У ШАПЦУ

Ученик „желео да се нашали“

Прве анонимне дојаве о постављеним бомбама прошле седмице су стигле и у Шабац. На мети су се у среду нашле две банке и Основна школа „Лаза К. Лазаревић“.

Док су банке добиле мејл у ком су обавештене о постављеној бомби, претња школи је упућена телефонским путем. Са скривеног броја је пуштена снимљена порука да је бомба постаљена. Ученици су одмах пуштени кућама и обавештена је полиција која је послала екипе како би извршиле контролу обејаката. Након вишечасновне претраге утврђено је да је дојава била лажна, а два дана касније и да је позив упутио ученик осмог разреда ове школе.

Школа је покренула васпитно-дисциплински поступак и треба да донесе одлуку која дисциплинска мера ће бити предузета против ученика, а незванично сазнајемо да је против малолетника поднета и кривична пријава.

-Од стране начелника Полицијске управе, обавештен сам да се ради о нашем ученику. Школа је одмах обавестила Центар за социјални рад, Школску управу у Ваљеву и окупио се тим за заштиту ученика од насиља. Обавили смо разговор са родитељима детета и договорили смо се да два дана не долази на наставу. Ученик је јутрос са једним од родитеља ишао у Центар за социјални рад на разговор, након чега су требали да дођу у школу како бисмо разговарали о дисциплинској мери. Међутим, они у школу нису дошли. Школа је покренула васпитно дисциплинкси поступак и биће донета дисциплинска мера, рекао је у петак за “Глас Подриња“ директор школе Милан Благојевић.

Ученик је изјавио да је желео да се нашали.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa