Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
Ученик „желео да се нашали“
ДОЈАВЕ О ПОСТАВЉЕНИМ БОМБАМА У ШАПЦУ

Ученик „желео да се нашали“

Прве анонимне дојаве о постављеним бомбама прошле седмице су стигле и у Шабац. На мети су се у среду нашле две банке и Основна школа „Лаза К. Лазаревић“.

Док су банке добиле мејл у ком су обавештене о постављеној бомби, претња школи је упућена телефонским путем. Са скривеног броја је пуштена снимљена порука да је бомба постаљена. Ученици су одмах пуштени кућама и обавештена је полиција која је послала екипе како би извршиле контролу обејаката. Након вишечасновне претраге утврђено је да је дојава била лажна, а два дана касније и да је позив упутио ученик осмог разреда ове школе.

Школа је покренула васпитно-дисциплински поступак и треба да донесе одлуку која дисциплинска мера ће бити предузета против ученика, а незванично сазнајемо да је против малолетника поднета и кривична пријава.

-Од стране начелника Полицијске управе, обавештен сам да се ради о нашем ученику. Школа је одмах обавестила Центар за социјални рад, Школску управу у Ваљеву и окупио се тим за заштиту ученика од насиља. Обавили смо разговор са родитељима детета и договорили смо се да два дана не долази на наставу. Ученик је јутрос са једним од родитеља ишао у Центар за социјални рад на разговор, након чега су требали да дођу у школу како бисмо разговарали о дисциплинској мери. Међутим, они у школу нису дошли. Школа је покренула васпитно дисциплинкси поступак и биће донета дисциплинска мера, рекао је у петак за “Глас Подриња“ директор школе Милан Благојевић.

Ученик је изјавио да је желео да се нашали.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa