Инфо

8. децембар 2011.8. дец 2011.
ВЕК ТРАЈАЊА ИЗВИЂАЧА СРБИЈЕ

БИЛИ МЛАДИ ЈОШ СТО ГОДИНА

Пет стотина извиђача на свечаној Седници Скупштине савеза извиђача Србије поводом века постојања организације. Скупштину поздравила министарка Снежана Самарџић Марковић. О веку постојања извиђачке организације Србије говорио садашњи председник Бранко Давидовић. На свечаној Скупштини бројни гости из иностранства и земље. Уручено тридесет златних статуа и Плакета за сарадњу и помоћ у раду и развоју организације. Златне значке добили сви ветерани који су стварали организацију. У органиk
Установа културе општине Палилула у Београду никада није била испуњена веселим гостима као овога пута, рекоше нам домаћини. Пространа и модерна сала са свим пратећим објектима у свему је одговарала за овакве потребе извиђачкој организацији да и овога пута покажу каква су они снага у Србији. Једном су то већ показали на осмој Смотри пре три месеца у Шапцу.
Пет стотина извиђача из целе Србије, представници светске скаутске организације, представници Енглеских скаута колевке скаутског покрета, представници хрватских и црногорских извиђача, бројни домаћи гости, само су били део онога што је чинило пријатну атмосферу на свечаној Скупштини.
У холу културне установе био је постављен део извиђачке изложбе која је била у Шапцу за време Осме смотре. Изложбу су поставили Шапчани Бранислав Станковић и Славко Петровић из народног музеја уз помоћ Веље Милошевића, Бранка Јелића, Миодрага Милосављевића и Пере Трајковића.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa