Инфо

8. децембар 2011.8. дец 2011.
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ШАБАЦ

СТВАРНОСТ ПРЕТОЧЕНА У РОМАН

У Великој сали прошлог уторка, 29. новембра, представљена друга књига новинарке Весне Дедић Милојевић „Сунце мени, сунце теби“. О књизи говорили Иван Голушин, новинар и водитељ ТВ „Авала“, и ауторка. Гост вечери Јован Јаковљевић, професор гитаре Музичке школе „Михаило Вукдраговић“
У пријатној атмосфери испуњеној звуцима песама које су се нашле у новој књизи „Сунце мени, сунце теби“ Весне Дедић Милојевић, ауторке и водитељке емисије „Балканском улицом“, Шапчани су уживали у наставку мелодраме „Заувек у срцу“. Ауторка и овога пута са препознатљивом емотивношћу, духовитошћу и иронијом суочава своје јунаке са чежњом за љубављу, али и борбом против стерилитета, спознајом о бисексуалности партнера, агресијом у браку. И поред свега и даље је заступљена идеја из претходног романа да се трагедије у животу дешавају, а да се срећа гради.
- Оба романа су приче о великим љубавима за којима чезнемо и о неким малим љубавима којима се спасавамо. Сличност између та два романа је што ја, сликајући судбине мојих јунака, остајем при ставу да се „трагедије у животу дешавају, а да се срећа гради“. Никада, ма колико година имали, не смете да помислите да су вам се све важне и лепе ствари у животу већ десиле. Разлика је што је „Сунце мени, сунце теби“ зрелији онолико колико су и јунакиње као и ја постале зрелије с годинама и искуством ““ рекла је Весна Дедић Милојевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa