Инфо

15. децембар 2011.15. дец 2011.
ШКОЛА ЗА УМЕТНИЧКЕ ЗАНАТЕ

ПОНОВО НАЈУСПЕШНИЈИ

На конкурсу под називом „Ухвати прави смер, кажи да није фер!“, који је за основне и средње школе и факултете у Србији расписала Агенција за борбу против корупције, у конкуренцији од преко 700 радова, Владимир Миљковић, ученик трећег разреда, освојио посебну награду за плакат на задату тему. Свечано уручење награда уприличено прошлог четвртка, 8. децембра, у Палати Србије, некадашње Федерације, у Београду на скупу посвећеном 9. децембру - Међународном дану борбе против корупције
Школа за уметничке занате и овога пута показала је да је прави расадник младих талената чији рад и труд бива награђен. Владимир Миљковић, ученик ИИИ2, образовног профила фирмописац-калиграф, на конкурсу „Ухвати прави смер, кажи да није фер“, за свој плакат добио је Посебну награду која обухвата и рекламни материјал. На календару за идућу годину Агенције за борбу против корупције на насловној страни нашао се управо рад овог талентованог младића.
На овом конкурсу постојало је више могућности, а Владимир Миљковић урадио је комбиновани рад. Како и сам каже прво је урадио слоган „Док је корупције нема еволуције“, а онда је схватио да ако се мало више потруди може да уради и плакат са истом идејом.
- За дивно чудо идеја се родила одмах после професоровог обавештења о том конкурсу. Нисам пуно размишљао. Урадили смо то и послали ““ рекао је Владимир Миљковић.
Ово му није прва награда. На прошлогодишњем такмичењу под називом „Смотра ликовних стваралаца“, које је једино такво такмичење на републичком нивоу, освојио је треће место за графички рад. Тада је школа освојила сва три прва места. У слободно време бави се брејкденсом, али већ сада себе види у свету графичког дизајна.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa