Инфо

18. август 2022.18. авг 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Канцеларија за младе обележила Међународни дан младих

Млади су најважнији ресурс друштва

Како је истакла Мирјана Јањић, за годину и по дана колико је координаторка Канцеларије, велики број младих узео је учешће у бројним активностима и програмима које су реализовали
Међународни дан младих, 12. август, обележен је у петак уз богат музичко- културни програм у Великој сали Културног центра. Отворило га је Културно- уметничко друштво „Абрашевић“ уз пратњу Народног оркестра и солисткиња, а организатор, Канцеларија за младе града Шапца, другу годину заредом допринела је обележавању тог значајног датума.

Наступио је и Плесни студио „Flex“, а у музичком делу представили су се и млади инструменталисти на хармоници и гитари. Волонтери Канцеларије су говорили стихове и читали одабране мисли.
Како је истакла Мирјана Јањић, за годину и по дана колико је координаторка Канцеларије, велики број младих узео је учешће у бројним активностима и програмима које су реализовали.

-Отворени смо за сарадњу са свима и подржавамо активности које ће допринети духовном развоју и едукацији младих. Сматрамо да су млади најважнији ресурс друштва и да у њих треба улагати. Осим активности које реализујемо кроз пројекте, усмерени смо на поезију, глуму, анимацију, грађанску партиципацију, медијску писменост. Едукатори раде на програмима, изнова долазе млади и зато ми је пуно срце када видим салу испуњену до последњег места. Отворени смо за све младе, удружења, грађане, а неретко имамо госте који нису наша циљна група, али су заинтересовани да се упознају са нашим програмима и да поделе са нама позитивну енергију- истакла је Јањићева.

Фото: "Глас Подриња"


Летње школице се по традицији одржавају у овом периоду и окупљају заинтересоване који могу да стекну нова знања и вештине. У току је радионица израде уникатног накита едукатора Ане Дакић у сарадњи са Удружењем „Киша“ , као и школа цртања младог уметника из Крагујевца Давида Живановића.

Први пут, организује се и снимање „Из мог угла“ у сарадњи са Удружењем „Арган“ за Јутјуб канал. Посебно су поносни на пројекат суфинансиран у износу од 330 хиљада динара, мурал на зиду Економске школе „Знање је кључ успеха“. У плану је Дан дечје културе у септембру, радионица за израду сапуна и природних препарата за негу косе и тела „Здрави и чисти“, као и пројекат „Право на живот“, за који је издвојено близу пола милиона динара, а односи се на збрињавање напуштених животиња.

У знак добре сарадње, у оквиру прославе Међународног дана младих, додељене су и захвалнице и награде истакнутим појединцима и организацијама.
Д.Д.

Најновији број

24. новембар 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa