Инфо

15. септембар 2022.15. сеп 2022.
20 камера у оквиру прве фазе пројекта
У ЦЕНТРАЛНОМ ДЕЛУ КОЦЕЉЕВЕ ПОСТАВЉЕН ВИДЕО НАДЗОР

20 камера у оквиру прве фазе пројекта

Центар Коцељеве од недавно је покривен видео надзором а камере су у оквиру реализације прве фазе пројекта постављене у улици Милована Глишића од раскрснице са Душановом до раскрснице са Немањином, дуж главне улице до зграде општине и полицијске станице.

Општинско руководство је већ дужи период најављивало да ће бројне саобраћајнице у овом месту бити покривене видео камерама а за сада их је у централној зони постављено 20 од којих је једна ротирајућа постављена како би покрила комплетну зону новоизграђеног парка.

-То смо дуго најављивали и дуго смо причали о томе. Било нам је веома битно да поставимо видео надзор у циљу чувања реда и мира у овом делу насеља. Друго, да бисмо могли да контролишемо нови парк и да би увели ред у паркирање возила, имали бољу контролу саобраћаја, да бисмо предупредили евентуална агресивна и непримерена понашања појединаца, махом младих људи који након ноћног изласка неретко демолирају канте за отпатке, праве штету и нарушавају ред и мир- изјавио је председник општине Душан Илинчић. Према његовим речима реализација прве фазе пројекта била је најзахтевнија јер је у оквиру ње набављена и постављена инсталациона опрема у оквиру полицијске станице и општине како би било могуће вршити свакодневни мониторинг. Илинчић је оценио да ће свака наредна фаза бити једноставнија за реализацију јер ће подразумевати практично проширење мреже видео надзора те да је за завршетак првог дела утрошено око десет милиона динара.
В.Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa