Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Потребна победа у Београду: ФК Мачва

Потребна победа у Београду: ФК Мачва

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Тежина морања не попушта

Бод против Слободе није био довољан за мир. Нови императив у дуелу против екипе само бод иза. Велике традиције два клуба и не баш блистава садашњост. Два кола до дуге паузе, мали распон међу екипама на табели
Три бода против Слободе одвели би у средину табеле, али их не беше. Сада је Мачва пред императивом против Радничког у гостима. Некада су то били „мајстори са Дунава“ против „провинцијског Уругваја“, али од тих славних дана када су Београђани у финалу Купа на полуврмеену водили против Партизана 3:0, а Мачва Звезду и Партизан побеђивала у престоници, прошле су многе деценије.

Мачва – Слобода (У) 0:0 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 500. Гл. судија: М. Милетић (Г. Милановац); помоћници: Новаковић (Гуча) и Јеремић (Прибој). Жути картони: Адамовић, Савковић, Ристивојевић, Стевановић (Мачва); Марјановић, Вукашиновић и Јеремић (Слобода).
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Јевтић, Ристивојевић, Стевановић, Мићановић (Враштановић), Адамовић, Савковић (Капетановић), Бранковић (Марјановић), Радуновић, Пејовић.


Дуел пред нама је меч екипа које су у борби за опстанак у овом тренутку. Мачва је већ два пута победила Раднички ове сезоне, у припремном периоду и у Лиги, оба пута у Шапцу. На њеној страни је традиција, на страни Београда закон великих бројева и то да је домаћи терен њихова снага. По учинку су четврти домаћин Прве лиге, победили су и Графичар на свом терену, а Мачва други најслабији гост, једна од две екипе без победе. Они су најнеефикаснији тим лиге, најбољи стрелци су постигли три гола, свега пет играча је потизало поготке. Најпознатије име у екипи свакао је Никола Гулан, некадашњи млади репрезентативац.

Јубилеј искусног штопера
Штопер шабачке Мачве Игор Ристивојевић остварио је велико достигнуће. Дуел против Слободе био је 300. у каријери где је носио црвено-црни дрес шабачког клуба. Осим за Мачву наступао је за Јединство и Лозницу, али највећи део кариејре провео је у Мачви. Наступао је за клуб и у Српској лиги, Првој, као и Супер лиги и део је највећих успеха тима у текућем веку.


-Немамо велики салдо бодова, али имамо још два меча до краја, где морамо бити бољи и покушати да се победама вратимо у средину. Ситуација је таква да нема времена за жаљење, већ морамо да мислимо о наредном ривалу. Верујем у овај тим и морамо на терену показати квалитет – истакао је Игор Ристивојевић.

У последњем колу Мачва је домаћин Инђији, екипи из врха табеле, те иако је у Шапцу меч, неће бити фаворит што оснажује императив за викенд. Разлика на табели је мала. Повољни исходи у два кола Мачву могу одвести и близу плеј оф зоне, а неповољни на само зачеље.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa