Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Још један општински пут са модерним коловозним застором
АСФАЛТИРАН ПУТНИ ПРАВАЦ ВИЛА ЛЕСКА-БРДАРИЦА

Још један општински пут са модерним коловозним застором

Вредност пројекта, завршеног прошле недеље, био је нешто више од 27 милиона од чега је 20 милиона динара обезбедило Министарство пољопривреде
Недавно је завршено асфалтирање преостала 2,4 километра на путу од Свилеуве према Брдарици чиме је коначно, након низа година, у потпуности урађен правац од Вила Леска према цркви у Брдарици. Овај правац је дужи временски период рађен по фазама и у оквиру сваке је асфалтирано по 500 метара наизменично, из оба правца.

Вредност пројекта, завршеног прошле недеље, био је нешто више од 27 милиона од чега је 20 милиона динара обезбедило Министарство пољопривреде.

– Овај пут рађен је фазно и остао је део од 2,4 километра који смо сада урадили. Кренуло се својевремено од Вила Леске и суштина је била да се направи цео круг до брдаричке цркве. Међутим, радили смо по пола километра наизменично из оба правца, једне године од Свилеуве, друге од Брдарице и остало је још тај део да се споје та два крака. Асфалт је урађен прошле недеље и ширина пута је пет метара са дебљином од седам центиметара. Овај пут испуњава потребне критеријуме и веома је значајно што смо на крају успели да у цугу завршимо готово пет пута више него раније у току једне године када говоримо о овом локалном путу. Укупна дужина овог општинског пута је нешто више од 8 километра. Та деоница је била је једна од дужих и била нам је проблем за одржавање, баш као и пут према Баталагама, који смо такође урадили- изјавио је председник општине Душан Илинчић.

Он је подсетио да је ова локална самоуправа за кратко време успела да изгради преко десет километара општинских и некатегорисаних путева у неколико месних заједница, оцењујући да то није мало.
Коцељевачка општина наставиће и у наредном периоду да улаже у путну инфраструктуру. У овом тренутку улицу Жиће Димитријевића у насељу Река наводе као саобраћајницу на којој су радови ургентни.



- Она је потпуно небезбедна, посебно ако се има у виду чињеница да је у њој присутна бахатост возача у сваком смислу, посебно приликом непрописног паркирања возила. Коловоз је у лошем стању а нема ни тротоара. Трудићемо се и свакако имамо у плану да ову улицу радимо у наредној години. Подсетићу да смо ове године успели да урадимо и саобраћајнице у расничком насељу што нам је веома битно. Ту је урађена комплетна инфраструктура, од кишне и фекалне канализације, преко тротоара до асфалта на коловозу- додао је Илинчић.

У област путне инфраструктуре у оквиру инвестиција, према његовим речима, у овој години уложено је око 300 милиона динара и постављено око 15 километара асфалта.

- Што се тиче грађевинске сезоне, ту је већ крај. Ми не можемо да будемо незадовољни на ову годину у смислу шта се и колико урадило. Доста смо радили и на припремању пројеката за следећу годину. Радили смо на свим пољима, не само у области путне инфраструктуре. Ако саберемо све инвестиције у протеклом периоду, почев од вртића и парка, ми смо ове године имали у Коцељеви око милијарду инвестиција- закључио је председник ове општине.
В.Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa