Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Спремни за изазове: ВК Шабац

Спремни за изазове: ВК Шабац

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Увертира за изазове

Војводина има потенцијал већи него што резултати показују. Шабац на четири фронта. Следи Супер лига, Куп, Лига и регионално такмичење. У три недеље седам утакмица у сва четири такмичења
Утакмица у Зрењанину била је добар пуцачки тренинг за Шапчане и свакако да је напад био бољи део тима. Виђеним у фази одбране Личанин не може бити задовољан, међутим најважније је да су освојени бодови без драме и психичког исцрпљивања, како би се наставило са планирањем интензивног остатка новембра.

Први наредни меч је дуел против Војводине, који је један од дербија кола, када говоримо о саставима екипа, али ће домаћин морати да се суочи са теретом фаворита, јер Новосађани играју испод својих могућности на старту. То истовремено може бити и упозорење. Новосађани у саставу имају већ неколико сезона: Биочанина, некадашње играче Шапца Тинтора и хероја освајања титуле 2019. Рогача, адованлију, Прекогачића, појачани Касумом, интернационалцима Шакеновим и Гоулдом, свакако имају тим за бољи учинак од једног ремија и три пораза. Уколико је пораз од Звезде очекиван и донекле од Валиса, свакако су морали више против Ниша, а посебно Вукова на свом базену.

Пролетер – Шабац 11:20 (3:4, 3:8, 3:4, 2:4)
Базен Југ. Судије: Бељин, Стефановић. Искључења: Пролетер 8, шабац 13. Петерци: Пролетер 1 (1), Шабац 2 (2).
ПРОЛЕТЕР: Шанталаб, Чабрило 1, Стојчић, Љубеновић 1, Рончевић, Илић 1, Митровић 6, Конатар, Ћорић 1, Томићевић 1, Матковић, Лалић, Ћировић, Петровић.
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић, Репановић 3, Копцев 2, Круг 2, Бараћ 2, Тубић 1, Шулц 4, Станић 1, Шакудинов 1, Гаврловић, Тохољ 4.


Могућности Војводине су много веће него што указује табела, али сигурно да је Шабац фаворит и све осим нових бодова било би велико изненађење. Победе су важне пред испуњен распоред.

После Војводине Шабац дочекује Стари Град у уторак, у осмини финала Купа, потом следи велики дерби против Партизана на Бањици, да би са само неколико дана одмора екипе путовала у Загреб на други турнир Регионалне лиге, где га у три дана очекују три тешка далматинска изазова, важна у позиционирању на табели, Морнар и Соларис, односно Јадран Сплит. На концу, 30. новембра следи први меч осмине финала Евро купа против Барселоне.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa