Инфо

23. фебруар 2012.23. феб 2012.
ОПШТИНА БОГАТИЋ

УНАПРЕЂЕЊЕ АГРАРА

Буџетом општине Богатић за пољопривреду за ову годину опредељено 14.500.000 милиона динара субвенција, а 7,5 милиона динара издвојиће се за заштиту од глодара и комараца
Дирекција за пољопривреду и село општине Богатић у овој години издвојила је значајна средства за унапређење аграра овог краја.
- Од првог фебруара почело је одобравање краткорочних кредита за регистрована пољопривредна газдинства у сарадњи са банком Интеза. Обезбеђена су средства у износу од 180.000 динара, са роком отплате до 30. новембра и каматном стопом 4,75 одсто на годишњем нивоу, навео је директор Дирекције за пољопривреду и село општине Богатић Дејан Јоцковић.
Такође, у циљу побољшања генетског потенцијала опредељена су значајна средства за набавку високо квалитетних приплодних јуница, за које конкурс још увек није расписан.
Ради повећања конкурентности и усвајања нових знања и технологија, планиран је низ презентација на којима ће гостовати предавачи из разних семенских кућа. Прва презентација одржаће се данас, а наредна је планирана за први март.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa