Инфо

23. фебруар 2012.23. феб 2012.
ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

НОРМАЛИЗАЦИЈА СТАЊА

Око 30 домаћинстава на сеоском подручју општине још увек одсечено због снега. Ђаци поново у школским клупама. Отопљавање донело нове проблеме: на појединим објектима прокишњавају кровови, постоји бојазан од бујичних поплава и клизишта
На седници штаба за ванредне ситуације, одржаној у петак, анализирано је стање на угроженом подручју општине. Том приликом констатовано је да је око 80 одсто локалних и некатегорисаних путева прочишћено и проходно. Међутим, на око 20 одсто непроходних путева у удаљеним засеоцима расположива механизација не може да реагује због, како је речено, недостатка ланаца за снег на погонским точковима. Стога је, према подацима штаба за ванредне ситуације, око 30 домаћинстава још увек одсечено од света.
- У протеклом периоду значајно је смањен број позива грађана. За 187 најугроженијих становника општине стигла је помоћ Владе Републике Србије у храни. Такође је стигло и десет тона дизел горива који ће бити дистрибуиран овлашћеним и оспособљеним правним лицима која су била ангажована од стране штаба на рашчишћавању снега и помоћи угроженом становништву општине Коцељева - рекао је члан штаба Радован Ранисављевић и додао да је општина упутила захтев Министарству рада и социјалне политике за додатну помоћ за обезбеђивање огрева за око сто најугроженијих домаћинстава.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa