Info

23. februar 2012.23. feb 2012.
ODRŽANA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE KOCELjEVA

NORMALIZACIJA STANjA

Oko 30 domaćinstava na seoskom području opštine još uvek odsečeno zbog snega. Đaci ponovo u školskim klupama. Otopljavanje donelo nove probleme: na pojedinim objektima prokišnjavaju krovovi, postoji bojazan od bujičnih poplava i klizišta
Na sednici štaba za vanredne situacije, održanoj u petak, analizirano je stanje na ugroženom području opštine. Tom prilikom konstatovano je da je oko 80 odsto lokalnih i nekategorisanih puteva pročišćeno i prohodno. Međutim, na oko 20 odsto neprohodnih puteva u udaljenim zaseocima raspoloživa mehanizacija ne može da reaguje zbog, kako je rečeno, nedostatka lanaca za sneg na pogonskim točkovima. Stoga je, prema podacima štaba za vanredne situacije, oko 30 domaćinstava još uvek odsečeno od sveta.
- U proteklom periodu značajno je smanjen broj poziva građana. Za 187 najugroženijih stanovnika opštine stigla je pomoć Vlade Republike Srbije u hrani. Takođe je stiglo i deset tona dizel goriva koji će biti distribuiran ovlašćenim i osposobljenim pravnim licima koja su bila angažovana od strane štaba na raščišćavanju snega i pomoći ugroženom stanovništvu opštine Koceljeva - rekao je član štaba Radovan Ranisavljević i dodao da je opština uputila zahtev Ministarstvu rada i socijalne politike za dodatnu pomoć za obezbeđivanje ogreva za oko sto najugroženijih domaćinstava.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa