Инфо

13. август 2009.13. авг 2009.

ПРИПРЕМЕ ЗА РЕПУБЛИЧКУ ПЛАНИНАРСКУ АКЦИЈУ

Планинарски савез републике Србије и Министарство за омладину и спорт републике Србије поверили су Планинанрско-смучарском друштву “Цер“ из Шапца организовање републичке планинарске акције, која носи назив: “Трагом ИИ прекобројног пука“ са циљем потсећања на славну Церску битку у И Светском рату и његов усиљени марш из унутрашњости Србије до Цера а у поводу јубиларне 95-те годишњице Церске битке.
Ова манифестација биће изведена у дане 14. и 15. августа ове године на теренима Поцерине и Јадра, а у селима Букор, Криваја, Текериш -Липове Воде на Церу.
Скуп планинара и поштовалаца Церске битке организован је у селу Криваја, подно планине Цер, где ће бити организован дочек учесника од стране планинара чланова ПСД “Цер“, домаћина ове манифестације, као и представника Месне заједнице села Криваја.
Очекује се да ће овај скуп “отворити“ градоначелник Шапца, Милош Милошевић, на дан 14. август у 10 сати, када маршевска колона планинара креће ка историјском Текеришу, где ће положити цвеће на спомен костурницу церских јунака...

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa