Инфо

15. март 2012.15. мар 2012.
ДЕЦА НА РАСКРСНИЦИ

ШТА ЖЕЛЕ ДЕВОЈКЕ, А ШТА МОМЦИ (1. ДЕО)

Када бисте у духу претходних прича овог фељтона (о одевању, пијанчењу, вожњи, понашању, образовању и сл.) испричали једном просечном осамнаестогодишњаку (или девојци истих година) такву причу, скоро сигурно би вас дочекали смехом и погледом каквим се посматра неко ко има „две укрштене“ у глави. Сама та чињеница да се таквим реакцијама пропраћују глобални и озбиљни проблеми нашег друштва, говори о стању у ком се данас налазимо и валидности вредности у свету управо оних, чији је проблем у жижи.
Овде ће бити коментара о томе шта се то вреднује код момака када су девојке у питању и, обрнуто. Пођимо од старе народне изреке: момци воле очима, а девојке ушима. Када су момци у питању, обично се посматра физичка „структура“ девојака (како су одевене, имају ли шта да покажу и ако имају, раде ли то, какво им је понашање и сл). Одевање је оно о чему девојке генерално воде више рачуна, а мода и данашњи системи намећу прилично разнолике комбинације, од којих су неки праве „бомбе“ за мушке очи. Наравно, реч је о моделима одеће која више открива него скрива и стереотипно таква одећа говори о карактеру цура. Неретко се и поклопе. Погледом се таквим девојкама „скида“ и оно мало гардеробе коју носе на себи приликом излазака. Мушкарци, даље, (у женском друштву) тврде како им „заиста треба једна и једина, она права“, да је „само шетају и држе за руке.“ Девојке, које су некад падале на духовите приче и комплименте, данас падају на приличне простаклуке којима се јачи пол разбацује, и, зачудо, трче за онима који их константно одбијају. Ово карактерише оба пола, јер, како каже Балашевић: „Ништа нас не привлачи тако као одбијање.“ Оно са чим су цуре мање упознате јесу „ловачке“ приче у мушким круговима и карикирање чињеница од којих мало која иде дамама у корист.
Мушкарцима је у адолесцентним годинама углавном важно да прођу „сито и решето“,, да се похвале „бројкама“, и обавезно искоментаришу сваку „нафракану“ цицу која прође поред њих уз обавезно окретање. Неверство је данас модерно и, чини се, права посластица, коју упражњавају и једни и други, а о чему се много зна а мало говори. Додуше, сасвим оправдано.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa