Инфо

5. април 2012.5. апр 2012.
ШКОЛА ЗА УМЕТНИЧКЕ ЗАНАТЕ

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ПУБЛИКЕ

Са благословом Његове Светости патријарха Српског господина Иринеја, председника издавачког фонда Српске православне цркве Архиепископије београдско-карловачке, у Београду прошлог петка, 27. марта, отворен је први Васкршњи сајам. Радови ученика шабачке школе биће изложени до 8. априла када се сајам затвара
Школа за уметничке занате, као члан Удружења „Ризница српске духовности“, добила је позив да прикаже стваралаштво својих ученика на првом Васкршњем сајму кога је отворила његова Светост патријарх Српски господин Иринеј уз присуство бројних званица у изузетном амбијенту некадашње робне куће „Клуз“. Преко шездесет експоната из области примењене уметности, са духовном и историјском тематиком и акцентом на традиционалне вештине уметничких заната, привукли су велику пажњу посетилаца.
Ученици Виктор Шумахер, Александар Бајуновић, Милан Нинковић и Тијана Дакић демонстрирали су своје вештине у оквиру калиграфских, клесарских и граверских радионица. Окупљени су на поклон добили калиграфске иницијале.
-Увек и изнова, где год да се појаве ученици Школе за уметничке занате са својим радовима или када су у прилици да покажу вештине којима владају, велико је интересовање и неверица да су млади људи на средњошколском узрасту, едуковани у том степену да стварају права мала уметничка дела. Наравно, то је резултат преданог рада и једног дивног односа који професори у нашој школи негују са ученицима. Захваљујемо господину Предрагу Јовановићу, једном од оснивача Удружења „Ризница српске духовности“, на позиву да Школа за уметничке занате буде гост Вскршњег сајма. А у име ученика и запослених наше школе, свим читаоцима „Гласа Подриња“ поводом предстојећих празника упућујем најсрдачније честитке, са жељом да Васкршње празнике проведу у радости и вери како за своје спасење, тако и за спасење других ““ рекла је Невенка Ђокић, директорка Школе за уметничке занате.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa