Инфо

5. април 2012.5. апр 2012.
ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ

Недавно је у Великој сали Културног центра Шабац, жири изабрао петнаесторо најбољих за окружно такмичење које ће се, као и сваке године, одржати у Крупњу
Да има наде када је у питању неговање говорне културе показало је прошлонедељно општинско такмичење рецитатора. Током три квалификациона дана од сто пријављених учесника из шабачких основних и средњих школа у финале се пласирало двадесет петоро. Њима је Бранка Тодоровић, испред Културног центра, уручила књиге.
Жири у саставу Анета Томашевић, глумица Шабачког позоришта, Миленко Ераковић, књижевник и новинар, и Бошко Живановић, професор књижевности, од двадесет петоро финалиста одабрао је патнаесторо најбољих за одлазак на Окружно такмичење у Крупањ. Из млађег узраста од првог до четвртог разреда пласирали су се: Вукан Обадовић и Никола Станојевић из ОШ „Николај Велимировић“, Лена Перишић, ОШ „Јанко Веселиновић“, Тијана Искић, ОШ „Лаза К. Лазаревић“ и Јован Драгишић, ОШ „Краљ Александар Карађорђевић“ из Прњавора.
Катарина Кекић, ОШ „Јанко Веселиновић“, Стефан Лукешевић, ОШ „Војвода Степа“ Липолист, Растко Мартиновић, ОШ „Николај Велимировић, Тодор Петровић, ОШ „Ната Јеличић“ и Теодора Смиљанић, ОШ „Лаза К. Лазаревић“ такмичиће се у категорији средњег узраста од петог до осмог разреда.
Средњошколски узраст представљаће Тамара Бастаја из Шабачке гимназије, Марко Рибић из Медицинске школе „Др Андра Јовановић“, Милена Панић, Жарко Аћимовић и Душан Симић из Економско-трговинске школе.
Како је и жири истакао на крају финалне вечери конкуренција је била јака тако да су одлучивале нијансе.
- Дуго нисам била у жирију. Тачније, било је то пре двадесет година. Мислила сам да се много мање младих овим бави али сам заиста пријатно изненађена и обрадована што толико деце рецитује и то квалитетно. Изненађена сам што има толико дечака јер некада је било просто срамота да се мушкарци баве говорењем поезије. Ово је сада стварно једна експанзија. Деца рецитују врло модерно. Морам да похвалим и оне са којима су деца спремала рецитације јер су јако добар посао урадили. Деца говоре природно, освешћено, знају шта говоре. Драго ми је што сам ове године била ту ““ рекла је Анета Томашевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa