Инфо

5. април 2012.5. апр 2012.
ЛИДЕР У ПРОИЗВОДЊИ ЧЕЛИЧНИХ ПРОИЗВОДА ДОЛАЗИ У ШАБАЦ

ПОЧЕТАК НОВЕ ПРИВРЕДНЕ ЕПОХЕ

Представници Републике Србије, града Шапца и компаније „Даниели“ потписали су Меморандум о разумевању, чиме су створени услови за инвестирање тог италијанског индустријског гиганта у Шапцу. Меморандум су, у Председништву Србије, потписали министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић, оперативни директор компаније „Даниели“ Франко Алцета и градоначелник Шапца Милош Милошевић. Министар у Влади Републике Србије, Шапчанин Душан Петровић, сматра да ће долазак италијанске компаније о&#
Компанија „Даниели“ је трећа по величини међу добављачима опреме за челичане и металску индустрију у свету, а са производњом у вредности од милијарду евра годишње учествовала би у српском извозу са више од 13 одсто и била наш највећи извозник. Шта за град Шабац представља долазак „Даниелија“, колико ће људи запослити италијанска фирма и да ли сарадњу са овом компанијом могу очекивати добављачи и кооперанти?
- То је највећа инвестиција која се појавила у Србији, већа од Фијата, вредна више од 500 милиона евра где би посао требало да пронађе више од 1.000 људи, а посредно, кроз сарадњу са кооперантима и мрежом добављача, много више од тог броја. Доласком „Даниелија“ појавиће се значајан број сарадника ове компаније који ће утицати на повећање инвестиција и отварање нових радних места. То је изузетно значајно за читаву Србију, а за Шабац то представља почетак једне потпуно нове епохе у развоју града.
Да ли ће долазак италијанске компаније утицати и на остале инвеститоре, односно, може ли се очекивати да у скорије време још нека фабрика отвори производне погоне у Шапцу?
- Ово је изузетно значајна ствар за Шабац са више аспеката. Пре свега, Шабац има највећу индустријску зону, не само у Србији, него и у читавој Југоисточној Европи, у којој се налази 600 хектара комплетно уређеног земљишта. Долазак овако велике компаније представља својеврсни сертификат квалитетног рада локалне самоуправе, при чему можемо очекивати да ће се у врло кратком временском периоду значајан број других компанија заинтересовати за улагања у Шабац. Сигурни смо да ће они пронаћи интерес да поред једног таквог гиганта, какав је „Данијели“ сместе своја индустријска постројења. Што се нас тиче, ми смо одговорним понашањем током протеклих 12 година допринели да Шабац буде спреман за таква улагања. Долазак једне од највећих светских фабрика за производњу челичних производа представља повећање извесности да ћемо доћи до нових радних места преко нових инвестиција и са новим компанијама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa