Инфо

9. мај 2024.9. мај 2024.
Mузичка школа „Михаило Вукдраговић“

Mузичка школа „Михаило Вукдраговић“

Mузичка школа „Михаило Вукдраговић“

Април у знаку музике

Април 2024.године је био месец у коме су се одржале бројне манифестације, а ученици Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ Шабац освојили значајне награде на Републичком, Међународном и другим такмичењима, али и имали запажене наступе на концертима и свечаностима у граду и ван њега.

На Републичком такмичењу у организацији Заједнице музичких и балетских школа Србије 19 ученика је награђено у различитим категоријама. Првонаграђени су: Теодор Томић (лауреат) у класи Мирјане Пантелић, Димитрије Митровић (класа Јелена Зидарић Зечевић), Лена Илић, Јана Јекић, Снежана Атанацковић и Вања Бошковић (сви у класи Хелене Давидовић), Аљоша Кесеровић (класа Гоара Лазић), Теодора Дражић и Миа Вонасек у класи Биљане Прице, као и Даница Пандуровић (класа Милош Милутиновић). Другу награду освојили су:Радован Хајзлер и Киша Васић у класи Јелене Зидарић Зечевић, Нина Јекић (класа Биљана Прица), Петар Станковић ( класа Милош Милутиновић), Михаило Марић (класа Бранко Новаковић), Лена Јанковић ( класа Марија Обреновић), Ленка Поповић ( класа Мирјана Васић). Трећу награду су освојили: Николина Туфегџић (класа Душан Каранфиловић) и Лука Ристић (класа Александар Кончар). Похваљен је оркестар средње школе (диригент Горан Димитријевић).

У Сремским Карловцима одржано је Републичко такмичење „Књижевна олимпијада“ на којој је Страхиња Јовановић, ученик 3.разреда средње школе освојио трећу награду (професор Катарина Поповић).

На Републичком такмичењу у организацији Удружења музичких и балетских педагога Србије такмичили су се ученици у категорији инструменталисти и камерна музика. Прве награде освојили су: Немања Петровић (класа Милан Богдановић) и Емилија Борота ( класа Драгана Гајић). Другу награду освојили су: Ана Михаиловић, Софија Грубић, Андреј Филиповић и Јована Симић (класа Жељко Јанковић), као и Елена Недић (класа Милена Спасојевић Пајић). Трећу награду добиле су: Сара Савић (класа Драгана Гајић) и Мара Радошевић (класа Јелена Јевтић).

На међународном такмичењу из солфеђа и теорије музике у организацији Удружења музичких и балетских педагога Србије, такмичило се 15 ученика и освојило 13 првих, две друге и једну трећу награду, а вредно су их припремале Нада Зидарић, Јелена Јанковић и Јасмина Атанацковић.

У музичкој школи је организовано такмичење гитариста „1.Чивија гитар фест“, на коме су учествовали ученици основне и средње школе из Србије, БиХ и Црне Горе, док су ученици из Шапца освојили 20 награда. Заслуге припадају професорима гитаре Маји Симић, Исидори Пушкић, Јовану Михајловићу, Станиславу Станојевићу, Николи Карићу. Гитаристи су имали своје представнике на такмичењу 18. Војводина гитар фест-у у Новом Саду, где су наступили најбољи ученици средње школе Олга Дубљанин и Страхиња Павловић (класа Јован Михајловић) и „Дани музике“ у Бачкој Тополи, где су наступили ученици из класе Исидоре Пушкић ( Вељко Тешић и Истина Ковачевић).

Клавирски одсек је поносан на своје ученике који су освојили прву награду на такмичењима у Ужицу (Аљоша Кесеровић у класи Гоаре Лазић), Сремској Митровици (Маша Васић и Ленка Поповић у класи Мирјане Васић) и Београду ( Радован Хајзлер, Киша Васић, Димитрије Митровић, Исидора Богдановић и Јован Петровић у класи Јелене Зидарић Зечевић).

Дувачки одсек је имао свог представника у Сремској Митровици, где је прву награду освојио Лука Ристић (класа Александар Кончар), док су хармоникашки одсек представљали Михаило Теодоровић (класа Марко Милетић) освојивши прву награду у Алексинцу и Дејан Кузмановић ( класа Младен Каличанин, замена Милосав Бојичић), који је добио другу награду у Угљевику ( БиХ).

Након свих поменутих такмичења, Музичка школа се може похвалити одлично организованим концертима и добрим извођењем ученика на јавним наступима у школи и ван ње.Традиционално је организован „Мој 1. концерт“, на коме су наступили најмлађи ученици основне школе и који су уживали у музицирању пред бројном публиком. Ученици музичке школе учествовали су у програму хуманитарне манифестације „Улица хуманих чивијаша“, Пролећном наступу полетараца, Пролећном концерту. Ученици средње музичке школе представили су се на Сајму запошљавања и образовања одржаном у спотској хали, промоцији књиге у Економској школи, као и на 8. Сусретима домова здравља организованом на Златибору, а част да наступи у Градској кући у Новом Саду имала је матурант Олга Дубљанин.

Ученички парламент средње школе је организовао такмичење „Јувентус“, на коме се такмичило 48 ученика основне школе у три категорије. У оквиру такмичења изабрани су најбољи, тј.лауреати (Михаило Николић, Петар Станковић и Ирена Томић).

Хор и оркестар средње школе учествовао је у програму обележавања Дана града, а бивши ученици клавирског одсека, а садашњи наставници, као и ученик клавира средње школе наступили су на концерту у Шабачком позоришту.Наставницама клавира Гоари Лазић и Хелени Давидовић Градоначелник др Александар Пајић уручио је Захвалнице за допринос у педагошком раду.

Поред свих поменутих манифестација и активности ученика и наставника, у музичкој школи је на радост и задовољство свих наставника и ученика започета сарадња са познатим светским пијанистом Кемалом Гекићем, који је шабачким ученицима одржао Мастер клас.

Предстоје нам бројне активности, реализација многих значајних пројеката и такмичења.
Mузичка школа „Михаило Вукдраговић“

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa