Инфо

9. мај 2024.9. мај 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Бројни садржаји у оквиру манифестације

„Јевремови дани“ у Основној школи „Јеврем Обреновић“

Директор Душко Бојић истакао је да је школа иза себе оставила још једну успешну годину, што је резултат тимског рада свих учесника васпитно- образовног процеса
„Јевремови дани“ су манифестација која се традиционално одржава у Основној школи „Јеврем Обреновић“, а њихово обележавање почело је 18. марта прославом Дана школе у Дому културе на Мишару. Присутнима се на почетку програма обратио директор те образовне установе Душко Бојић који је истакао да је школа иза себе оставила још једну успешну годину, што је резултат тимског рада свих учесника васпитно- образовног процеса. Изведена је и представа „Љубавне муке и поуке“.

Фото: Приватна архива


Представа и радионице
Тема представе биле су прве симпатије и заљубљивање, а коришћени су већ постојећи драмски текстови више аутора који су мало модификовани и дат им је лични печат. У рад су били укључени ученици шестог и седмог разреда, као и професорка српског језика Светлана Тошић заједно са колегиницама Славицом Топић, професорком српског и Марицом Пријовић, професорком музичке културе. Публика у сали Дома културе у Мишару са пажњом је пратила глумачко умеће разиграних ђака којим су дочарали најлепше тренутке у одрастању. Обележавању важног датума за шабачку школу, поред колектива, родитеља и ђака, присуствовали су и директори других образовних установа у граду. Ова представа изведена је и 25. марта у Културном центру, где је поздрављена громогласним аплаузом публике. Истог дана, ученици првог разреда имали су радионицу под називом „Богатство различитости“. Донели су старе мајице које су исцртавали и различито бојили, а на крају су направили пано у холу школе. Циљ ове радионице је развијање свести о томе да су различитости корисне за живот свих људи и схватање да различитости нису разлог за сукоб. Једна од порука коју су најмлађи послали свима гласила је: „У различитости је лепота и снага“. Градско зеленило и ученици другог разреда су озелењавали простор у радионици под називом „Биљке нас воле, а и ми њих“. Трећи разред се дружио уз караоке 27. марта, а четвртаци су имали музичку активност под називом „Нек’ се песма врти укруг“.

Фото: Глас Подриња


Надметања и полигон спретности
Издвојена одељења су обележила „Јевремове дане“ пригодним активностима. Кроз квиз „Лик и дело Јеврема Обреновића“ ученици трећег и четвртог разреда из Мишара пренели су знање другарима предшколцима, као и ђацима првог и другог разреда. Знање о животу и раду Јеврема Обреновића приказали су својим цртежима. У оквиру обележавања „Јевремових дана“ у ИО Орид са ученицима другог, трећег и четвртог разреда реализоване су четири активности: такмичење где су слажући слагалицу требали да открију која загонетна личност се ту крије, презентација, игрица „Познато- мање познато“ и групни рад, где су се потрудили да мозаик техником на што бољи начин прикажу лик Јеврема Обреновића. Све планиране активности реализоване су успешно, а осмислиле су их и водиле учитељице Гордана Павличић и Сандра Ђурић. Ученици у Орашцу су имали еколошку радионицу под називом „Планета је у нашим рукама- гледај како растем“. Издвојена одељења у Предворици и у Миокусу правила су пано „Живот и дело Јеврема Обреновића“. Продужени боравак већ дуги низ година сарађује са Предшколском установом „Наше дете“, па је и за Јевремове дане уприличено дружење са предшколцима вртића ,,Слобода“. У сарадњи са наставником физичког Милошем Палежевићем организован је полигон спретности са ученицима продуженог боравка и предшколцима. Деца су се дружила, играла и разговарала. Представили су и промовисали школу, као и унапредили сарадњу са установом.

Фото: Приватна архива


Хемија, страни језици, музика
Ученици четвртог разреда, заједно са наставницом хемије Јеленом Божић и учитељицом Татјаном Пакљанац, реализовали су едукативну радионицу „Са хемијом на ти“. Стручно веће наставника математике организовало је математички квиз знања. Стручно веће наставника страних језика организовало је Вече страних језика 26. априла. Изведене су две представе, једна на енглеском, а друга на немачком језику. Представу су припремили ученици старијих разреда са наставницама енглеског језика Јасмином Машић и Катарином Ђурђевић и наставницама немачког језика Наталијом Бајић и Наталијом Миленковић. Планиран је „Форум театар“ у Културном центру у мају, а његови реализатори су психолог школе Снежана Мраовић и професор разредне наставе Катарина Гајић. Концертом коју припрема хорска секција са наставницом музичке културе Марицом Пријовић завршавају се „Јевремови дани“. Предиван начин да се уз музику опросте од ове интересантне, разноврсне, креативне, традиционалне манифестације за 2024. годину.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa