Инфо

9. мај 2024.9. мај 2024.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

„Од маште до играчке и назад -2-“

Шапчанкини радови у збирци најбољих

Обухвата награђене радове васпитача на Конкурсу за најбоље дидактичко средство у периоду од 2013. до 2023. године
У збирци најбољих дидактичких средстава „Од маште до играчке и назад -2-“ Удружења васпитача Београда која обухвата награђене радове васпитача на Конкурсу за најбоље дидактичко средство у периоду од 2013. до 2023. године нашли су се и радови Шапчанке Драгане Игњатовић „Мали палеонтолози“ и „Људско тело“. Драгана је завршила струковни мастер на Високој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу и у вртићу „Срећко“ у оквиру Предшколске установе „11. април“ ради девет година. Кроз креативан рад осмишљава нове начине да децу мотивише да истражују свет знања и активно прате путоказе који ће их до тог света одвести.

Признање значи
Збирка је настала као продукт манифестације „Васпитачи Београду“ којом се обележава Дан васпитача Београда, а у оквиру ње Удружење расписује конкурс за најбоље дидактичко средство. Подсетимо, „Људско тело“ је 2019. добило другу награду у категорији играчке, док су „Мали палеонтолози“ прошле године били трећи. Циљ дидактичких средстава је да деца кроз игру уче, подстиче се когнитивни развој, логичко мишљење, фина моторика шаке и прстију, прецизност...

Фото: Приватна архива


-Искрено, нисам ни знала да се практикује прикупљање материјала награђених дидактичких средстава у претходних десет година. Само су ме позвали као аутора на промоцију и тако сам сазнала. Свакако је леп осећај видети документован приказ дидактичког средства у који је уложен велики труд приликом саме израде. Колегиницама које су нове у послу васпитача, ова збирка може да буде део допуњене биографије, што је свакако добро приликом конкурса за посао на неодређено време- истиче Драгана Игњатовић.

Добра пракса
Промоција збирке је одржана у скупштинској сали у Старом здању Народне скупштине у Београду, 16. априла.

Фото: Приватна архива


-Материјал за збирку „Од маште до играчке -3-“, се прикупља за наредних десет година, а како је препорука да се у наредним деценијама настави са организацијом Скупа васпитача у оквиру манифестације „Конкурса за најбоље дидактичко средство“, јер се показало као добра пракса, где се сусрећу таленат, машта, размена идеја, дружење и игра, не би чудило да се изда читав том збирки са овим насловом- закључује Драгана.

Удружење васпитача Београда је струковно удружење васпитача предшколских установа Београда, приватних вртића и вртића при основним школама основано новембра 2002. године. Поред жеље да промовише делатност професије, циљ му је да скрене пажњу на потребе деце да кроз игру уче и прикаже креативност и свеобухватност овог занимања.
Д.Д.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa