Инфо

7. јун 2012.7. јун 2012.
ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ

ОСТАВИТЕ ПУШЕЊЕ

Светски дан борбе против дуванског дима обележен је 31.05. Овим поводом Зелени Србије Покрет за Шабац организовао је испред Старе робне куће акцију Оставите пушење- сачувајте здравље. Акција се састојала у дељењу едукативног материјала и излагања слика које указују на штетност пушења, а грађани су могли и да оставе своје цигарете у посуди одређеној за то.
-Дувански дим нема ни једну корисну супстанцу, али има 4.000 супстанци које штете здрављу, а чак 43 су канцероген. Оне изазивају различите карциноме, учествују у развоју хроничних опструктивних болести. Код пушача је 48 одсто учесталији карцинома плућа у односу на популацију која не пуши. Код трудница које су како активно тако и пасивно изложене дуванском диму велика је вероватноћа да дође до спонтаног побачаја, деца се рађају превремено и доста су лакша, рекао је Владимир Андрић из Покрета зелених.
Он је навео да се дневно попуши 76 милиона цигарета, што је 3.100.000 евра. Додао је да је у 20. веку 100 милиона људи умрло од последица пушења.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa