Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
Фото: Canva

Фото: Canva

НАКОН ВИШЕСАТНЕ РАСПРАВЕ

Скупштина верификовала ребаланс буџета

Прошле среде одржана је четврта седница Скупштине Општине Коцељева. Међу најважнијим тачкама нашла се Одлука о завршном рачуну буџета ове локалне самоуправе за прошлу годину али и ребаланс овогодишњег.

На самом почетку одборници листе “За спас Коцељеве” изнели су примедбе на записник са претходне седнице и најавили да ће, упркос чињеници да није предвиђено пословником, заседање снимати мобилним телефоном.

То су и учинили, иако је председавајући седницом председник локалног парламента Верољуб Матић позвао на поштовање пословника и истакао да “није место примени било какве врсте насиља”.

Предлог одборника опозиције Милана Михаиловића да се тачке које се односе на стављање ван снаге претходне и усвајања нове одлуке о расписивању јавног конкурса за именовање директора коцељевачког комуналног предузећа не разматрају, није усвојен. Подршку нису добили ни остали предлози ове одборничке групе који су се односили на допуну дневног реда, као ни бројни амандмани поднети на предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету за 2024.годину.

Један од захтева опозиције био је да се више улаже у децу и спорт, са посебним акцентом на развој клубова и такмичења.

Коментаришући излагање опозиционих одборника руководство општине подсетило је да се и до сада улагало у децу јер је управо за њих реконструисан вртић и школе, изграђене фискултурне сале, школска игралишта и парк и позвало опозицију да “заједно раде на подизању капацитета у интересу општине, посебно деце”.

Вишесатна расправа је завршена усвајањем свих тачака дневног реда.
В. Бошковић

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa