Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
Фото: Beta

Фото: Beta

Отворен конкурс за учешће средњих школа у пројекту учионица будућности

У 13 градова у Србији отворене су учионице будућности, а планирано је да у још 13 средњих школа до краја године буде рализован тај пројекат
Група за образовање саопштила је да је отворен конкурс за учешће у програму Мејкерс лаб, односно учионица будућности, који подразумева опремање простора у ком ђаци уз помоћ наставника креирају иновације с којима потом излазе на тржиште.

У 13 градова у Србији отворене су учионице будућности, а планирано је да у још 13 средњих школа до краја године буде рализован тај пројекат.

“Тренутно у 14 отворених Мејкерс лабова широм Србије ученици и наставници истражују, примењују своје знање, иновирају, учествују у различитим програмима и изазовима, и кроз све то стичу вештине и знања потребне за функционисање и развијање у окружењу 21. века. Ученичке компаније попут ОутМарк-а из Зајечарске гимназије, већ освајају награде на националним такмичењима и крче пут ка европским”, пише у саопштењу Групе за образовање.

Додаје се да је један од циљева тог појекта повезивање привреде и образовања.

Средње школе могу да се пријаве на конкурс до 1. октобра, а више информација о начину пријаве налази се на сајту mejkerslab.rs.

Групу за образовање чине Нордеус Фондација, Центар за промоцију науке, Достигнућа младих у Србији и Иницијатива Дигитална Србија.
Бета

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa