Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

Шапчанин први на Балканском такмичењу масажа

Златна медаља за Немању

Такмичење учесника са Балкана, али и гостију са више континената. Такмичење у седам категорија. Победа донела позив на Светско првенство. Судијски колегијум оцењује више сегмената
Немања Марковић спрема се за Копенхаген, где ће на пут крајем јуна. Не одлази туристички, мада ће бити времена за обилазак данске престонице, али на север одлази Шапчанин како би се надметао на Светском шампионату масера! Позив није добио, већ га заслужио освајањем титуле првака Балкана на надметању организованом у Инђији.

Фото: Приватна архива


Такмичење је обухватило учеснике са подручја Балкана, али и госте из целог света, из Африке, Јужне Америке, Азије...

-Такмичење подразумеа седам категорија, седам различитих врста масаже. Учинак оцењују судије. Победници сваке од седам категорија квалификују се за супер финале где се надмећу у својој дисциплини. Међународне Судије одлучују ко је укупни победник – појашњава нам Немања Марковић, први победник из Шапца.

Фото: Приватна архива


У Инђији је Шапчанин постао свеукупни победник, а за борбу у супер финалу се квалификовао као најуспешнији у слободном стилу и обликовању тела. Неколико елемената одлучује и прави разлику међу иначе врло квалитетним такмичарима.

-Постура, кретање, техника масаже, комуникација масера са клијентима, иновативни покрети терапеута. Свака категорија има специфичности. Оцењивало ме је пет судија – истиче Марковић.

Било је ово четврто Првенство Балкана у масажи. Организатор је Балканско такмичење масажа. Немања је сада остварио тријумф, пре три године је наступио и освојио треће место, а осим поменутих успеха, истакао се на надметањима у Украјини, вицешампионском титулом у Сингапуру.

Фото: Приватна архива


Марковић има 35 година, деценију усавршава позив мануелног терапеута. Златна медаља је награда, а убрзо након успеха сконцентрисао се на припрему за Данску.

-Лакше је све уз велику подршку породице, девојке, људи из организације. Знам да ће бити снажна конкуренција у Данској, али сам и узбуђен због новог искуства. Добио сам позив као првак Балкана и најважније је да учинком оправдам поверење организатора.
Д. Б.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa