Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
Пет деценија од успеха Металопалстике

Пет деценија од успеха Металопалстике

РУКОМЕТ: ПЕТ ДЕЦЕНИЈА ОД ПРОМОЦИЈЕ

Пола века сећања

Победом против ФАП Прибој 20:17 26.05.1974. Металопластика је обезбедила улазак у Прву савезну лигу. Постали су плави први шабачки колектив који се након Мачве нашао у елити. Успели су у подухвату: Антонијевић, Фајфрић, Андрић, Смиљански, Радивојевић, Мијатовић, Алексић, Савић, Јеротић, Дамњановић, Амиџић, Пајић... Боравак Металопластике међу најбољима траје до данас, а јубилеј је обележио део генерације која је остварила велики резултат, заједно са каснијим првотимцима, творцима највећих успеха осамдесетих.

-Сећамо се великог успеха, пријатеља који више нису са нама, но живе у успоменама. Оживљавамо и сећање на дивне периоде дружење. Наша снага био је квалитет, као и тимски дух и другарство које нас је красило. Идеја за окупљањем потекла је од Воје Андрића. Мислим да је финале било прилика да и клуб обележи овај резултат остварен 26. маја – рекао је ондашњи првотимац Момчило Јеротић.

Осим евоцирања успомена покренута је и инцијатива о оснивању Фонда Аца Трифуновић.

-Био би то фонд из кога би обезбеђивали годишњу награду за успешне рукометне појединце. Сусрети ће бити сваке године док нас здравље служи. Поносни смо што смо део славне историје и најмање што можемо је да чувамо сећање – додао је Војислав Андрић.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa