Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
СТК Ас Шабац

СТК Ас Шабац

СТОНИ ТЕНИС: ШАПЧАНИ ПРВОЛИГАШИ

Ас у Првој лиги

Успех за стони тенис Шапца и целе западне Србије. Максималан учинак у баражу. Нада у популаризацију стоног тениса у граду
Шабац, Мачва, западна Србија имају први пут у историји стоног тениса прволигаша. Стонотениски клуб “Ас” Шабац је остварио највећи успех у историји пласманом у Прву лигу Србије. На турниру за попуну Прве лиге у Трстенику, у четири меча су остварили четири укупне победе и уз Трстеник осигурали место у другом рангу српског стоног тениса.

Шапчани су најпре освојили победнички пехар у Другој лиги група Београд, потом у баражу, у групној фази надиграли: Руму, Пирот и Крагујевац, а потом, у мечу који је доносио виши ранг, били су бољи од београдског Чукаричког.СТК Ас је учествовао у саставу: капитен Славиша Миленковић, Живојин Јовановић, Иван Митровић, Никола Андрић, Јовичић Матија и Брновић Борис.

-Остварили смо успех који није ниједан тим из западне Србије постигао. Велики успех, честитке свима у клубу. Надам се да ће овакав подвиг допринети популаризацији стоног тениса у Шапцу – рекао је капитен екипе Славиша Миленковић.

Следе изазови у јачем такмичењу, уз отежавајућу околност реорганизације Лиге.

-Прву лигу чини 12 екипа, двокружни бод систем. Само ће половина, односно шест екипа опстати и велики је изазов пред нама. Морамо се припремити кадровски. Дуго смо се борили да уђемо, не желимо да играмо само једну сезону – каже председник СТК Ас Александар Ранковић.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa