Инфо

20. јун 2024.20. јун 2024.
Фото: КСС

Фото: КСС

КАЈАК: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО СЕНИОРА

Шапчани до полуфинала

Четверац Србије у чијем саставу су наступила и два члана Кајак клуба “Зорка”, Бранко Лагунџић и Никола Ковачевић завршио је такмичење на Европском првенству за сениоре у полуфиналу. Репрезентативци Србије су у дисциплини К4 1.000, успешно прошли кроз квалификације. У првој трци су дистанцу прешли за 3 минута, 3 секунде и седам стотинки. То је било довољно за четврто место њихове групе.

У полуфиналу су поправили резултат за готово две секунде. Овај пут четврто место није било довољно за финале. Ипак овај шампионат био је припрема за Европско првенство млађих сениора, где четверац неће бити млађи од осталих и где ће веслати у дисциплини К4 500.

-Имали смо две јаке трке на овом првенству, на крају нисмо ушли у финале. Из трке у трку било је све боље. Задовољни смо. Осетили смо конкуренцију. Овога пута морам да се захвалим Милошу Стојкову нашем штрокеру који се на почетку трке у стартном блоку пожалио на стару повреду рамена која се очигледно активирала у незгодном тренутку. У сваком случају учимо на грешкама, све са циљем да се што боље спремимо за наступ на Европском првенству за млађе сениоре у Братислави где ћемо наступити у дисциплини к4 500м”– изјавио је Бранко Лагунџић након наступа.

Уз четверац је био и тренер Урош Павловић, наш суграђанин и такође тренер у Кајак клубу “Зорка”.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa