Инфо

19. јул 2012.19. јул 2012.
ПАД НАПОНА У ТРБОСИЉУ

КАКО ЈЕ ТАКО ЈЕ

Након реконструкције електричне мреже један број домаћинстава у Трбосиљу и даље има проблема са падом напона. Тврде да је реч о свесном немару надлежних због интервенције инспектора. У ЕД Лозница кажу да су радови изведени у складу са могућностима те да су житељи Трбосиља добили много више од оних који се нису жалили, а објективно су већи потрошачи
Пре седам година урадили смо стубове. Све физичке радове смо сами извели. Уложили смо новац у материјал, платили геометра. Након тога затишје. Ништа се није дешавало, па смо решили да случај пријавимо инспектору. По његовом налогу, дошли су радници електродистрибуције крајем прошле године и отпочели реконструкцију мреже. Међутим, то није означило крај нашим проблемима, почиње своје излагање Милош Нинковић из Трбосиља.
По његовим речима, иако је Републички инспектор наложио да се цеклокупна мрежа реконструише до краја прошле године, то се није десило. Радови су изведени половично. Четири куће, од укупно 11 домаћинстава која су учествовала у радовима, добиле су адекватан напон, док је код осталих стање непромењено.
-Они јесу поставили један део. Односно, постављена је трафо станица, и четири куће у назад су добиле пресек 40 пута 70 плус један од 16 квадрата за улично светло. И онда је све стало. Нама није било бољитка. Напротив, стање је погоршано. Прикачили су нас на стари део линије, на две жице из седамдесет треће године, каже Милошев рођак Драган Нинковић, и објашњава да је то био повод нове интервенције инспектора из Косовске Митровице. Али његов налог, ни овај пут није у потпуности испоштован.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa