Инфо

9. август 2012.9. авг 2012.
БОГАТИЋ

„ЂИДО“ ОСВОЈИО ГРАНД ПРИХ

Фолклорни ансамбл “Ђидо“ из Богатића, учествовао је на ЏВИИ Међународном фестивалу фолклора у граду Олштину, Република Пољска, који се одржао од 21. до 30. августа. Позив је упућен директно од секције ЦИОФФ (Централна Интернационална организација за фолклорну уметност) за Пољску путем конкурса који је расписан прошле године, али и на основу ранијих учешћа на великим фестивалима широм Европе.
Учествовало је 13 ансамбала из 9 земаља: Мађарске, Турске, Русије, Хрватске, Србије, Индије, Мексика, Еквадора и Пољске (5 ансамбала). Фестивал такмичарског карактера био је врло захтеван у много области, укључујући и забавно-креативне програме и радионице за народну игру. Све групе су имале обавезу целовечерњих програма од 70 минута у континуитету на професионалним сценама у огромним амфитеатрима који су примали и до 5000 посетилаца.
ФА „Ђидо“ пред многобројном публиком представио се играма из околине Београда, Шумадије, Пчиње, Косова... На тај начин приказана је богата српска традиција, култура и обичаји. Посебну пажњу привукло је извођење Народног оркестра на челу са Зораном Пузићем, као и наступ вокалне солисткиње Јелене Ковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa