Инфо

9. август 2012.9. авг 2012.
БИБЛИОТЕКА ШАБАЧКА

УСТАНОВА ВРЕДНА ПОШТОВАЊА

За завршетак анекса из буџета града опредељено 20 милиона динара. Уколико стигне обећана помоћ Министарства културе у износу од 10 милиона динара, реално за очекивати да ће објекат бити завршен до краја текуће године
Библиотека шабачка је установа културе којом се Шабац посебно поноси, не само због њене архитектонске посебности већ и културно историјског блага које се овде чува. Својим програмом и библиотечким фондом, данас је међу водећим установама овог типа у Србији. То су неки од разлога због чега је Градска управа пре пет година решила да помогне изградњу анекса који ће обогатити садржај и омогућити још већи квалитет у обављању делатности ““ истакао је приликом посете Библиотеци шабачкој, прошлог четвртка градоначелник Шапца Милош Милошевић и напоменуо да је реч о скупој инвестицији за чију реализацију је из градског буџета ове године издвојено 20 милиона динара.
- Поред средстава која су издвојена из градске касе, очекујемо и обећану помоћ Министарства културе у висини од 10 милиона динара. Уколико тај новац стигне, реално је за очекивати да ће објекат бити завршен до краја ове године, изјавио је Милошевић.
Директорка Библиотеке шабачке Соња Бокун Ђинић, напоменула је овом приликом да ће по окончању радова на анексу културна јавност Шапца и Србије добити једину наменски грађену зграду за библиотеку, јер су до данас сви објекти који служе у ове сврхе стари, прилагођавани потреби.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa