Инфо

27. септембар 2012.27. сеп 2012.
ШКОЛА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

СТОПАМА ПРЕДАКА

Од 8. до 19. септембра деветоро првонаграђених ученика на ликовном конкурсу „Ми смо њихови потомци“ дечјег часописа “Светосавско звонце“ Издавачког фонда Српске православне цркве са својим професорима менторима Наташом Јовановић и Михаилом Симовићем боравило је у дечјем црквеном кампу у Касиопи на Крфу
Са благословом патријарха српског Иринеја пут Крфа осмог септембра кренули су Ђурђија Аврамовић, Борисав Ђукић, Славица Грујић, Душан Мишић, Немања Тарабић, Владимир Вазмић, Анита Пилић, Виктор Шумахер и Филип Рајковић. По ко зна који пут квалитет, труд и залагање ученика Школе примењених уметности награђен је. Захваљујући сарадњи Српске патријаршије и митрополита крфског Нектарија организована је акција „Стопама наших предака“.
-Велика је срећа када као ученик добијете прилику да упознате културу, историју и лепоту острва као што је Крф. Када је часопис „Светосавско звонце“ расписао конкурс, заједно са својом професорком Мајом Сухенком, одлучио сам да пошаљем рад - портрет Светог Саве у дуборезу. Можете замислити какав је осећај примити вест да сте заједно са својих осам другова из школе, у конкуренцији од преко 4.000 радова, добили прву награду - путовање на Крф. О утисцима није лако говорити. Сви су позитивни. Довољно је упознати само нове људе, вршњаке, нова места и сазнати нешто више о времену које је иза нас, па да вас све то обогати. Између толико знаменитости тешко је издвојити било коју. Можда јединствени пример у светској историји да један владар са својим народом и војском, са својом државом, изађе из државе, притом не призна капитулацију, да би се касније вратио и ослободио - каже Филип Рајковић, ученик четвртог разреда.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa