Инфо

27. септембар 2012.27. сеп 2012.
ЦРВЕНИ КРСТ ШАБАЦ АКТИВАН И ТОКОМ ЛЕТА

ЈЕДНОМ ВОЛОНТЕР - УВЕК ВОЛОНТЕР

На конкурс Министарства омладине и спорта за финансирање омладинских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтеризма младих, јавили су се и млади Црвеног крста Шабац са својим пројектом „Једном волонтер-увек волонтер“
Напомињући да је пројекат изабран као један од најквалитетнијих, стручна сарадница Црвеног крста Шабац Снежана Петровић објашњава да тај рад на најбољи могући начин описује тренутно стање у друштву, у вези са свешћу младих о све ранијем снижавању границе за ступање у сексуалне односе и повећању ризика за инфицирање полно преносивим инфекцијама, и трговином људима као озбиљним проблемом данашњице, где су млади најчешће жртве.
- Крајем августа у просторијама Црвеног крста Шабац реализовани су семинари за 22 волонтера ЦК Шабац на поменуте теме и њихово оспособљавање за праћење рада обучених ученика основних и средњих школа.У периоду од 10. 9. до 13. 9. 2012. године у просторијама Црвеног крста Шабац одржани су семинари на теме: Борба против ХИВ/СИДА и Борба против трговине људима. Учесници семинара били су ученици основних и средњих школа са подручја града. Предавања на поменуте теме држали су волонтери Црвеног крста Шабац Милош Палежевић и Ката Михаиловић, који поседују звања националних тренера. Полазници су показали изузетно интересовање за ове области, сматрајући да ова врста едукације може доста да допринесе буђењу свести код својих вршњака, разумевању проблематике и начинима превенције када су овакви проблеми присутни у друштву. Очекујемо да учесници семинара, који су стекли одређена знања и вештине наставе да самостално реализују предвиђени број радионица у својим школама, каже Снежана Петровић.
Поред тога, од 21. до 23. септембра одржана је 11. редовна годишња Скупштина Омладине Црвеног крста Шабац на којој су били присутни гости из 14 градова земље и иностранства.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa