Инфо

27. септембар 2012.27. сеп 2012.
ДОК ПОЈЕДИНЕ ОПОЗИЦИОНЕ СТРАНКЕ ОСПОРАВАЈУ КОНСТИТУИСАЊЕ СКУПШТИНЕ, ПРЕДСТАВНИЦИ ВЛАСТИ ПОРУЧУЈУ:

ПАРЛАМЕНТАРНА ВЕЋИНА ЈЕ ЛЕГАЛНА И ЛЕГИТИМНА

Градски одбор Нове Србије оспорава конституисање локалног парламента у Шапцу због кршења демократских процедура које су се догодиле на првој седници скупштине након мајских избора, истакнуто је на конференцији за новинаре ове странке. У случају да се процес конституисања не заврши на седници која је заказана за четвртак, председник Градског одбора Нове Србије Божидар Катић нагласио је да ће представници опозиције упутити захтев Влади Републике Србије и ресорном министарству за увођење ванредних мера на основу који би се одржали нови локални избори у Шапцу.
- Садашња власт не обазире се на позитивне законске норме и демократске прописе, те ће јој се такво бахато понашање убрзо вратити. Инсистираћемо на стриктном спровођењу Закона о локалној самоуправи како би се Шабац коначно довео у ред, односно како не би представљао једино тоталитарно место у демократској држави, навео је Катић.
Функционери локалне самоуправе, са друге стране, истичу да је Скупштина града Шапца конституисана на законом предвиђен начин, те да се још од прве седнице сви послови одвијају уобичајено, у законским оквирима. Председник Скупштине града Шапца прим. др Слободан Мирковић наводи да никаквих сметњи у раду локалног парламента нема.
- Скупштина града Шапца конституисана је још на првом заседању после мајских изборе и све послове обавља редовно. За данашњу седницу сви посланици су на време добили скупштински материјал, тако да проблема у раду неће бити. У локалном парламенту, како је више пута потврђено, постоји стабилна парламентарна већина, те је на основу свих правних норми и коалиционих споразума јасно да је већина у Скупштини града Шапца и легална и легитимна, каже председник Скупштине града.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa