Инфо

27. септембар 2012.27. сеп 2012.
ЗА ОДГОВОРНИЈУ ОМЛАДИНСКУ ПОЛИТИКУ

ОСНОВАН САВЕТ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА

На последњој седници Градског већа Шапца донета је одлука о формирању Савета за младе, тела које ће се бавити омладинском политиком и унапређењем положаја младих у граду. На тај начин, кажу надлежни, институционализује се брига о младима и стварају услови за квалитетнији живот угрожене друштвене категорије
Укључивање младих у процесе одлучивања о питањима омладинске политике и поправљање њиховог положаја у друштву основни су циљеви рада новоуспостављеног Савета за младе, на чијем челу ће се налазити дипломирани историчар из Шапца Дејан Живановић.
- Сматрам да ће рад Савета за младе допринети систематском решавању проблема младих, јер ћемо се трудити да најбоље елементе стратегије за младе имплементирамо у рад овог тела. Први задатак Савета за младе биће израда Локалног акционог плана за младе, у ком се дефинише локална омладинска политика. Чланови савета бавиће се актуелним питањима и проблемима омладине и трудиће се да анимирају младе људе да покажу већи степен друштвене ангажованости. Посебну пажњу посветићемо школовању младих, како кроз облике формалног, тако и неформалног образовања, у чему рачунамо на подршку града кроз наставак програма награђивања најбољих ученика и студената из Шапца. Покушаћемо да, у оквиру надлежности локалне самоуправе, утичемо и на највећи проблем са којим се млади данас суочавају, а то је питање незапослености. Савета за младе биће отворен за све појединце који идејама и сугестијама могу да унапреде квалитет живота омладине на подручју Шапца, истакао је Живановић.
Оснивање Савета за младе представља наставак одговорне омладинске политике, каже за наш лист помоћник градоначелника Душан Костадиновић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa