Инфо

11. октобар 2012.11. окт 2012.
ИЗОЛАЦИЈА ЗГРАДА У ШАПЦУ

ИНТЕРЕСОВАЊЕ ПРЕВАЗИЛАЗИ МОГУЋНОСТИ

За реконструкцију фасада од почетка године до данас уложено 25 милиона динара. Уколико изолована зграда има адекватну столарију и одвојену подстаницу могућа уштеда до 30 одсто топлотне енергије
У условима тешке економске кризе Шабац изналази могућности да улаже у енергетску ефикасност зграда и тиме са једне стране омогући квалитетнији живот својим грађанима, а са друге иде у сусрет европским законима који се тичу очувања животне околине. Тиме стаје у ред са малобројним градовима у Србији који данас могу да се похвале својом друштвеном одговорношћу ““ истиче директорка ЈСП “Стан“ Љиљана Јовановић.
Заједничким деловањем Града и ЈСП “Стан“, од почетка године у изолацију зграда колективног становања уложено је 25 милиона динара.
-По принципу заједничког финансирања, Град обезбеђује један део средстава, а други део ЈСП “Стан“ кредитира наше суграђане. Потом они нама одплаћују реконструкцију, у зависности од висине инвестиције на 12, 18, па и на 24 месечних рате. Тренутно је интересовање много веће од могућности - наводи Јовановићева.
Међутим, оно што би грађени требали да знају, је да само изолација није довољна. Да би се уштедело, неопходно је да објекат има сопствену подстаницу, али и адекватну столарију. Тада су рачуни мањи и за 30 одсто.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa